Μια εύκολη νηστίσιμη συνταγή για πεντανόστιμα μπουρέκια με λαχανικά, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ιδανική για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο.
ΥΛΙΚΑ:
400γρ. φύλλο κρούστας
1 μαρούλι μικρό
2 καρότα τριμμένα
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 ματσάκι άνηθο
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαρούλι και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά.
Κόβουμε το φυλλο κρουστας σε μακρόστενες λωρίδες φάρδους 15 εκ.
Βάζουμε 1-2 κουταλιές από το μείγμα των λαχανικών και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
Τυλίγουμε τα μπουρεκακια με λαχανικα και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε σε χαρτί να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε ζεστά.
Καλή όρεξη!
Extra tips: Μπορείτε επίσης να προσθέσετε για περισσότερη γεύση πιπεριά φλωρίνης, λαχανικα και φετα, πουρε και λαχανικα, περισσότερη σάλτσα σόγιας. Τα μπουρεκακια με πουρε και τα μπουρεκάκια με κρεμμύδια γίνονται εξαιρετική μεζέδες! Ακολουθώντας αυτή τη συνταγή μπορείτε να ετοιμάσετε και αντίστοιχη πίτα, κομμενη σε καρέ. Συνοδεύστε με νηστισιμα γλυκα, γλυκά με ζύμη ή γλυκά του κουταλιού.