Δοκιμάστε αυτή τη ιαπωνική συνταγή για ένα κοινό και γρήγορο πιάτο, όπου το βοδινό κρέας και τα καραμελωμένα κρεμμύδια σερβίρονται πάνω από ρύζι. Ιδανικό όταν είναι ζεστό, κρύο ή ακόμα και σε θερμοκρασία δωματίου. Καλό για σχολικά γεύματα τις ζεστές μέρες.
Υλικά που θα χρειασθείτε:
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
½ φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα μιριν φουμι
1 κουταλιά της σούπας σάκε
½ κιλό μοσχαρίσια μπριζόλα ribeye, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι (προαιρετικά)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες (Προαιρετικά)
2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ τουρσί (beni shoga) για γεύση (προαιρετικά)
1 φύλλο αποξηραμένα φύκια νόρι, κομμένα σε λωρίδες (Προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1
Κόψτε το κρεμμύδι στη μέση και πετάξτε το κεντρικό μέρος του. Κόβουμε τα μισά σε λεπτές φέτες.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή. Προσθέστε νερό, σάλτσα σόγιας, καστανή ζάχαρη, τη σάλτσα μιριν και σάκε και σιγοβράστε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, για περίπου 3 λεπτά.
Βήμα 3
Ανακατέψτε το βοδινό κρέας στο τηγάνι σκεπασμένο, μέχρι να ψηθεί , για 3 έως 5 λεπτά. Μοιράζουμε σε μπολ σερβιρίσματος και γαρνίρουμε με σουσάμι, φρέσκα κρεμμυδάκια, τζίντζερ και λωρίδες φυκιών.
Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε, εάν προτιμάτε, να αντικαταστήσετε το σάκε με κρασί.
Καλή όρεξη!