Μεξικάνικη Κουζίνα

Πατάτες Bravas

Πατάτες Bravas

Η μεξικάνικη συνταγή που κατέκτησε το κόσμο. Οι πατάτες τηγανιτές σκέτες ή όχι, είναι το μοναδικό φαγητό που δεν υπάρχει άνθρωπος να μην το τρώει. Κι όμως μετά από τις πατάτες bravas, οι απλές τηγανιτές θα σας φαίνονται κάπως. Μια συνταγή για ορεκτικό, για να συνοδεύσετε τα ψητά σας αλλά και για μεζεδάκι με το ποτάκι σας.

Yλικα που θα χρειαστειτε:

Για τις πατάτες:

1/2 κιλό πατάτες

αλάτι

λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:

1 1/2 φλ. ντομάτα τριμμένη και στραγγισμένη ή ένα κουτί χυμό ντομάτας

1/2 κ.σ. ντοματοπελτέ

2 σκ. σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1/2 κουτ.  γλυκιά πάπρικα

1 πρέζα πιπέρι καγιέν (ανάλογα πόσο καυτερές τις θέλετε)

1 κουτ. γλυκού κόκκινο ξίδι

αλάτι

Ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα και μαγιονέζα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Eκτελεση συνταγης:

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε μπόλικο αλατισμένο νερό χωρίς να τις παραβράσουμε διότι μετά θα τις τηγανίσουμε. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε τις στραγγίζουμε τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη ντομάτα, το χυμό, τη ζάχαρη, το σκόρδο, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για περίπου 10-15 λ ή μέχρι να μειωθεί κατά το 1/4. Το αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξίδι και λίγο αλάτι.

Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, σε φριτέζα, σε καυτό λάδι τις πατάτες  για 15 λ ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Στραγγίζουμε και προσθέτουμε το αλάτι και το μαϊντανό προαιρετικά. Τις περιχύνουμε με με τη σάλτσα Brava ανακατεύουμε απαλά , προσθέτουμε προαιρετικά και μαγιονέζα, ή τις σερβίρουμε σκέτες με τη σάλτσα σε ένα μπολ.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr