Μια πεντανόστιμη συνταγή για πατατοσαλάτα με φασολάκια απευθείας από την ελληνική κουζίνα! Μια εκπληκτική παραλλαγή της παραδοσιακής πατατοσαλάτας. Τα φασολάκια και οι πατάτες σερβίρονται με μουστάρδα ντιζόν και βινεγκρέτ με βαλσάμικο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 ½ κιλό γλυκοπατάτες
¾ κιλό φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα και κομμένα
¼ φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
¼ φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 πρέζα Γούστερ σος (Worcestershire)
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίστε με περίπου 2,5 εκατοστά νερό. Αφήστε να πάρει μια βράση και μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Ρίχνουμε τα φασολάκια στον ατμό μετά τα πρώτα 10 λεπτά. Στραγγίζουμε, κρυώνουμε και κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και πασπαλίστε με φρέσκο βασιλικό, κόκκινο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το βαλσάμικο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη σάλτσα Worcestershire και το ελαιόλαδο. Περιχύνουμε το μείγμα στηη σαλάτα και ανακατεύουμε για να απλωθεί παντού. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε περισσότερο αν χρειάζεται.
Καλή όρεξη!