Μεξικάνικη Κουζίνα

Σεβίτσε με λευκό ψάρι και μάνγκο

Σεβίτσε με λευκό ψάρι και μάνγκο

Σεβίτσε: Μια δημιουργική και πεντανόστιμη μεξικάνικη συνταγή για σεβίτσε με λευκό ψάρι και μάνγκο! Φρέσκο και νόστιμο, αυτό το μεξικάνικο ceviche θα προσθέσει μια μοναδική γεύση στο γεύμα σας! Ένα κρύο πιάτο που δεν απαιτεί καθόλου μαγείρεμα! Σερβίρετε με τορτίγια, αβοκάντο, ασβέστη και αλάτι για γαρνιτούρα. Για λευκό ψάρι προτιμήστε το μπακαλιάρο ή το ταούκι! Απολαύστε!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 κιλό λευκά ψάρια, κομμένα σε μικρούς κύβους

4 λάιμ, στυμμένα

½ πορτοκάλι, στυμμένο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

2 μάνγκο, κομμένα σε κύβους

5 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

3 ντομάτες, κομμένες

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Συνδυάστε τα λευκά ψάρια, το χυμό λάιμ, χυμό πορτοκάλι, το λάδι και την πιπεριά σε ένα μπολ. Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και ψύξτε για 90 λεπτά.

Βήμα 2

Βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και ανακατέψτε το σε μάνγκο και πράσινα κρεμμύδια. Καλύψτε ξανά με περιτύλιγμα και ψύξτε για 10 λεπτά ακόμη.

Βήμα 3

Προσθέστε απαλά τις ντομάτες και το κόλιαντρο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψύξη: 1 ώρα 40 λεπτά

Μερίδες: 12

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

148,2 θερμίδες, 15,4 g πρωτεΐνης, 9,8 g υδατάνθρακες, 45,4 mg χοληστερόλης, 56,5 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η μεξικάνικη συνταγή, τότε δείτε επίσης τη συνταγή για τάκος με μαύρα φασόλια!