Ενα απλό, vegan πιάτο της ελληνικής κουζίνας, που λατρεύει κάθε οικογένεια! Μόλις μαγειρέψετε το σπανακόρυζο, προσθέστε λίγο τυρί φέτα και στύψτε από πάνω λίγο λεμόνι και θα έχετε ένα τέλειο και απολαυστικό αποτέλεσμα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κιλά φρέσκο σπανάκι, ξεπλυμένο
1 κουτάκι (250 γραμμάρια) σάλτσα ντομάτας
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος μαϊντανός
Αλάτι και πιπέρι
½ φλιτζάνι άψητο λευκό ρύζι
Εκτέλεση της συνταγής:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Προσθέστε το σπανάκι, και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά, στη συνέχεια ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας και το νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε μέσα το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς καπάκι για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Προσθέστε περισσότερο νερό εάν χρειάζεται.
Καλή όρεξη!