Σπιτικό ξύδι από βατόμουρο: Μια γερμανική συνταγή για να κάνετε εύκολα, γρήγορα και απλά σπιτικό ξύδι βατόμουρου. Με λίγα βατόμουρα και λίγο απλό ξύδι, μπορείτε να παρασκευάσετε αυτό το ιδιαίτερο και αρωματικό ξύδι βατόμουρου, που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σχεδόν σε κάθε σαλάτα. Αποθηκεύστε το σε σκοτεινό μέρος για να μην αποχρωματιστεί το ξύδι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Μισό κιλό φρέσκα βατόμουρα
2 φλιτζάνια ξύδι από λευκό κρασί
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Πολτοποιήστε τα βατόμουρα με ένα πιρούνι σε ένα μπολ. Ρίξτε το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Μεταφέρετε σε γυάλινο δοχείο με καπάκι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου 24 ώρες.
Βήμα 2
Στραγγίστε το ξύδι μέσα από ένα λεπτό κόσκινο σε ένα μπολ. Πετάξτε τα κομμάτια βατόμουρου. Στραγγίστε ξανά το ξύδι μέσα από ένα φίλτρο καφέ σε ένα καθαρό μπουκάλι και κλείστε το καλά.
Ετοιμο!