Αγγλική Κουζίνα

Αγγλικό ψωμί μάφιν

Αγγλικό ψωμί μάφιν

Το αγγλικό ψωμί μάφιν είναι μια μοντέρνα αγγλική συνταγή για ψωμί. Αυτό το ψωμί έχει την αφράτη και «λαστιχωτή» υφή των αγγλικών μάφιν. Χρειάζεται αρκετή προετοιμασία για να εκτελέσετε τη συνταγή, αλλά αξίζει να τη δοκιμάσετε έστω και για μία φορά. Ιδανικό για συνοδευτικό του καφέ και του τσαγιού σας! Σερβίρετε κρύο.

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 φλιτζάνια γάλα

½ φλιτζάνι νερό

2 κουταλιές αραβοσίτου

6 φλιτζάνια αλεύρι ψωμιού

2 συσκευασίες ενεργής ξηρής μαγιάς

1 κουταλιά της λευκής ζάχαρης

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το γάλα και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθεί πολύ, στους 50 βαθμούς C. Λιπάνετε ελαφρά δύο ταψιά 10×20 εκατοστών. Πασπαλίζουμε το αραβόσιτο μέσα στα τηγάνια.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε 3 φλιτζάνια αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, αλάτι και σόδα. Ανακατέψτε το γάλα στο μείγμα αλευριού. Χτυπήστε καλά. Ανακατέψτε το υπόλοιπο αλεύρι, προσθέτοντας 1 φλιτζάνι κάθε φορά, μέχρι να σχηματιστεί ένα σκληρό μείγμα. Προσθέστε το μείγμα με ένα κουτάλι στα έτοιμα τηγάνια. Καλύψτε και αφήστε το να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος, μέχρι σχεδόν να διπλασιαστεί σε μέγεθος, για περίπου 45 λεπτά. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.

Βήμα 3

Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει το μείγμα, για περίπου 25 λεπτά. Αφαιρέστε αμέσως από τα τηγάνια και αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 1 ώρα

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 25 λεπτά

Μερίδες: 2 καρβέλια

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

167,8 θερμίδες,; 6.1 g πρωτεΐνης, 32,4 g υδατάνθρακες, 2 mg χοληστερόλης, 259,7 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η αγγλική συνταγή, τότε δείτε και αυτή για βρετανικό ψωμί γκίνες