Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Ασιατικό κοτόπουλο στη σχάρα

Ασιατικό κοτόπουλο στη σχάρα
Eat4health

Κινεζική συνταγή για κοτόπουλο στη σχάρα. Παρασκευάζεται εύκολα και είναι ιδανικό για παρέα της τελευταίας στιγμής ή γενικά για ένα γρήγορο δείπνο. Μπορείτε να το σερβίρετε με πατάτες και ότι σαλάτα προτιμάτε.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
4 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
3 φέτες φρέσκια ρίζα τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
4 φιλέτα κοτόπουλου

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μικρό μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, ρίξτε τη σάλτσα σόγιας, το λάδι, το μέλι, τη ρίζα τζίντζερ και το σκόρδο. Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια θερμοκρασία για 1 λεπτό και μετά ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ξανά για 30 δευτερόλεπτα, προσέχοντας προσεκτικά για να μην βράσει.

Βήμα 2
Τοποθετήστε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα ρηχό πιάτο. Περιχύνουμε με το μείγμα σάλτσας σόγιας και αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστεί για 15 λεπτά.

Βήμα 3
Προθερμάνετε μια σχάρα για μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στραγγίζουμε τη μαρινάδα από το κοτόπουλο σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

Βήμα 4
Λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα του γκριλ. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο στην προετοιμασμένη σχάρα 6 έως 8 λεπτά ανά πλευρά. Αλείφουμε συχνά με την υπόλοιπη μαρινάδα. Το κοτόπουλο θα πάρει ροδίσει όμορφα.

Καλή όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Don't Miss! random posts ..

Eatforhealth