Ινδική Κουζίνα

Αυγά στιφάδο Kulambu

Αυγά στιφάδο Kulambu

Το Kulambu είναι μια ινδική συνταγή με αυγά στιφάδο. Είναι ένα πικάντικο στιφάδο ταμίλαν. Οι κύριες γεύσεις είναι από ταμάρινδο και ζάχαρη. Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε ψάρια ή καβούρια αντί για τα αυγά.

Υλικά που θα χρειαστείτε

8 αυγά

½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου

½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (ολόκληροι)

3 κουταλιές λάδι μαγειρέματος

½ κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο λεπτό σε φέτες

2 ντομάτες, ψιλοκομμένες

6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ

1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πιπεριά

½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο

1 φλιτζάνι νερό

¼ φλιτζάνι τεμαχισμένη καρύδα

¼ φλιτζάνι jaggery (ζάχαρη φοίνικα)

½ κουταλάκι του γλυκού πάστα ταμάρινδου

1 αλάτι

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο φύλλο κόλιαντρου

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Τοποθετήστε τα αυγά σε μια κατσαρόλα σε μια στρώση και γεμίστε με νερό.  Καλύψτε με νερό κατά 2,5 εκατοστά περίπου. Καλύψτε την κατσαρόλα και βράστε το νερό. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τα αυγά να παραμείνουν στο ζεστό νερό για 15 λεπτά. διοχετεύω. Τρέξτε κρύο νερό πάνω από τα αυγά για να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια ξεφλουδίστε και καθαρίστε τα. Κόψτε 4 σχισμές σε κάθε ένα από τα αυγά.

Βήμα 2

Ψήνουμε τους σπόρους μάραθου, τους σπόρους κύμινου και το πιπέρι σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεδιπλωθεί το άρωμά τους. Στη συνέχεια τα αλέθουμε σε σκόνη. Αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το κουρκούμη στο λάδι. Τηγανίστε γρήγορα τα αυγά στο καυτό λάδι από όλες τις πλευρές, περίπου για 2 λεπτά. Αφαιρέστε και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 4

Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε το τζίντζερ, το σκόρδο και τις ντομάτες και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες. Ανακατέψτε το μείγμα αλεσμένου σπόρου, κόκκινη πιπεριά και κόλιανδρο στο μείγμα κρεμμυδιού και μαγειρέψτε άλλα 1 έως 2 λεπτά. Ρίξτε το νερό στο τηγάνι. Προσθέστε την καρύδα, τη ζάχαρη, το ταμάρινδο και το αλάτι.

Βήμα 5

Ξαναβράζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα, περίπου για 5 λεπτά. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή. Προσθέστε τα αυγά και αφήστε να σιγοβράσουν άλλα 10 λεπτά. Εάν ο ζωμός είναι πολύ παχύς, αραιώστε με λίγο νερό. Γαρνίρετε με τα φύλλα κόλιαντρου για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 40 λεπτά

Μερίδες: 8