Καρυκεύματα

Βερβερίδα

Βερβερίδα

Η Βερβερίδα είναι ένα είδος της ανθοφορίας των φυτών της οικογένειας barberry Berberidaceae,της Ιαπωνίας και της Ανατολική Ασίας, αν και ευρέως έχει πολιτογραφηθεί στην Κίνα και τη Βόρεια Αμερική.  Με ύψος 1 m (3,3 ft) ύψος 2,5 m (8,2 ft) πλάτος, είναι ένας μικρός φυλλοβόλος θάμνος με πράσινα φύλλα.  Γίνονται κόκκινα το φθινόπωρο, με λαμπρά κόκκινα φρούτα και ανοιχτά κίτρινα λουλούδια την άνοιξη. Πολλές ποικιλίες διατίθενται ως καλλωπιστικά φυτά κατάλληλα για αντιστάθμιση.

Περιγραφή

Η Βερβερίδα έχει βαθιά αυλάκια, καφέ, ακανθωτά κλαδιά με ένα μόνο σπονδυλικό στήθος (στην πραγματικότητα ένα πολύ τροποποιημένο φύλλο) σε κάθε κόμβο βλαστών. Τα φύλλα είναι πράσινα έως μπλε-πράσινα (κοκκινωπά ή μοβ σε ορισμένες παραλλαγές κηπουρικής), πολύ μικρά. Είναι ωοειδή , μήκους 12–24 mm και πλάτους 3–15 mm. Παράγονται σε συστάδες των 2-6 σε ένα νάνο σουτ στον άξονα κάθε σπονδυλικής στήλης. Τα άνθη είναι ανοιχτό κίτρινο, διαμέτρου 5-8 mm, παράγονται σε συσσωματωμένες συστάδες ομπρέλας μήκους 1,5 εκατοστών 2–5. Η ανθοφορία είναι από τα μέσα της άνοιξης έως τις αρχές του καλοκαιριού. Το βρώσιμο φρούτο είναι ένα γυαλιστερό έντονο κόκκινο έως πορτοκαλί-κόκκινο, ωοειδές μούρο μήκους 7-10 mm και πλάτους 4-7 mm, που περιέχει έναν σπόρο. Ωριμάζουν στα τέλη του καλοκαιριού και πέφτουν και παραμένουν μέχρι το χειμώνα.

Ταυτοποίηση 

Αυτό το είδος μερικές φορές συγχέεται με το Berberis canadensis (αμερικανικό barberry), το Berberis vulgaris (κοινό ή ευρωπαϊκό barberry) και άλλα φυλλοβόλα είδη Berberis . διακρίνεται πιο εύκολα από τα λουλούδια που παράγονται σε ομπρέλες και όχι σε ρατσέκια .

Καλλιέργεια 

ο Berberis thunbergii καλλιεργείται ευρέως ως διακοσμητικό φυτό , τόσο στην Ιαπωνία όσο και αλλού στο εύκρατο Βόρειο Ημισφαίριο . Έχουν επιλεγεί πολυάριθμες ποικιλίες , συμπεριλαμβανομένων των φυτών που έχουν επιλεγεί για κίτρινο, σκούρο κόκκινο έως ιώδες, ή ποικίλο φύλλωμα, όρθια ανάπτυξη (για χρήση αντιστάθμισης ) και μέγεθος νάνος.

Πηγή: Wikipedia