Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Βραζιλιάνικη μπανανόπιτα

Βραζιλιάνικη μπανανόπιτα
Eat4health

Αυτή η βραζιλιάνικη μπανανόπιτα είναι η ευχάριστη γεύση της εβδομάδας! Είναι μια παραδοσιακή βραζιλιάνικη συνταγή, πολύ δημοφιλής στη Βραζιλία, κυρίως στην πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο. Σχεδόν όλα τα συστατικά είναι φυσικά, εκτός από τη μαργαρίνη. Είναι επίσης κατασκευασμένο με δημητριακά ολικής αλέσεως, τα οποία συμβάλλουν στην καλή υγεία. Παρέχει πολλή ενέργεια και οι μπανάνες δίνουν μια επιπλέον δόση καλίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η πίτα καταναλώνεται από αθλητές και άτομα που ασκούν γενικά τον αθλητισμό. Εξάλλου, είναι απλά νόστιμο!

Υλικά που θα χρειαστείτε

3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

½ φλιτζάνι νερό

10 μπανάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες κατά μήκος

2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως

2 φλιτζάνια φρυγανισμένο φύτρο σιταριού

3 φλιτζάνια βρώμη

1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1 φλιτζάνι μαργαρίνη

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.

Βήμα 2

Πασπαλίζουμε 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη στο κάτω μέρος μιας μικρής κατσαρόλας ή τηγάνι. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Ανακατέψτε το νερό μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη. Θερμάνετε στους 112 έως 116 βαθμούς C. Ρίξτε το σιρόπι σε ένα στρογγυλό ταψί ή σε βαθιά πλάκα πίτας και απλώστε για να καλύψετε το κάτω μέρος.

Βήμα 3

Φτιάξτε ένα στρώμα μπανανών πάνω από τη λιωμένη ζάχαρη. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε ολόκληρο το αλεύρι σίτου, το φύτρο σιταριού, τη βρώμη και 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη. Ανακατέψτε τη μαργαρίνη χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, φτιάχνοντας  μικρά κομμάτια θρυμματισμένης ζύμης. Πασπαλίζουμε το μισό πάνω από τις μπανάνες στο πιάτο. Γεμίστε με τις υπόλοιπες μπανάνες και πασπαλίστε με περίπου το ήμισυ της κανέλας. Απλώστε το υπόλοιπο της ζύμης στις μπανάνες και χτυπήστε την πίτα. Πασπαλίστε την υπόλοιπη κανέλα πάνω από την κορυφή.

Βήμα 4

Ψήνουμε για 45 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ψηθεί το κάλυμμα της πίτας.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 45 λεπτά

Μερίδες: 12

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Don't Miss! random posts ..

Eatforhealth