Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Βραζιλιάνικος ανανάς σχάρας

Βραζιλιάνικος ανανάς σχάρας

Ο βραζιλιάνικος ανανάς σχάρας είναι ένα βραζιλιάνικο πιάτο με πολύ ξεχωριστή γεύση. Γίνεται τέλειο συνοδευτικό με χοιρινό κρέας και κυρίως μπριζόλες! Η κανέλα και η ζάχαρη τονίζουν τη γεύση του ανανά σε ένα μοναδικό μείγμα! Φρέσκα κομμάτια ανανά αναποδογυρισμένα με καστανή ζάχαρη και κανέλα και στη συνέχεια ψημένα στη απόλυτη τελειότητα. Αυτός ο ανανάς σχάρας θα γίνει εύκολα η νέα αγαπημένη σας συνταγή αυτή τη σεζόν ψησίματος! Πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

1 ανανά – ξεφλουδισμένο, χωρίς καρδιά και κομμένο σε 6 σφήνες

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε μια εξωτερική σχάρα για μέτρια υψηλή θερμότητα και λαδώστε ελαφρά τη σχάρα.

Βήμα 2

Χτυπάμε ελαφρά τη ζάχαρη και την κανέλα μαζί σε ένα μπολ. Ρίξτε το μείγμα ζάχαρης σε μια μεγάλη επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα. Τοποθετήστε τις σφήνες ανανά στη σακούλα και ανακινήστε για να καλύψετε κάθε σφήνα.

Βήμα 3

Ψήνουμε τις σφήνες ανανά στην προθερμασμένη σχάρα μέχρι να θερμανθούν, για 3 έως 5 λεπτά ανά πλευρά.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 6

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

254,8 θερμίδες: 1,3 g πρωτεΐνης, 66,4 g υδατάνθρακες, 0 mg χοληστερόλης, 12,6 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η βραζιλιάνικη συνταγή, τότε δείτε επίσης τη συνταγή για βραζιλιάνικη μπανανόπιτα εδώ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *