Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Βραζιλιάνικος καρυκευμένος σολομός

Βραζιλιάνικος καρυκευμένος σολομός

O βραζιλιάνικος καρυκευμένος σολομός αποτελεί μια βραζιλιάνικη συνταγή, η οποία στην πραγματικότητα είναι μια νοτιοαμερικάνικη πινελιά στα ψάρια της Βόρειας Αμερικής, με μπαχαρικά εμπνευσμένα από τη Βραζιλία. Η πάπρικα και το τσίλι, προσδίδουν την ιδιαίτερη γεύση σε αυτό το πιάτο, ενώ αν επιθυμείτε λιγότερο έντονη μυρωδιά, μπορείτε να ρυθμίσετε την ποσότητα του σκόρδου αντίστοιχα. Ένα υπέροχο πιάτο με δυνατές γεύσεις και μυρωδιές! Σερβίρετε ζεστό με ρύζι ή πουρέ. Αν επιθυμείτε το πιάτο σας να είναι λιγότερο πικάντικο, προσαρμόστε αντίστοιχα την ποσότητα τσίλι που θα προσθέσετε, αν και το συγκεκριμένο πιάτο τρώγεται με τσίλι και πάπρικα.

Υλικά που θα χρειαστείτε

4 φιλέτα σολομού

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι

½ λεμόνι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C. Λιπάνετε ένα φύλλο ψησίματος.

Βήμα 2

Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού στο έτοιμο ταψί. Ανακατέψτε το ελαιόλαδο, την καστανή ζάχαρη, το σκόρδο, την καπνιστή πάπρικα, την πάπρικα και τη χηλή σκόνη μαζί σε ένα μπολ. Απλώστε το μείγμα σε φιλέτα σολομού. Περιχύστε το χυμό λεμονιού στην κορυφή.

Βήμα 3

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο έως ότου τα ψάρια ξεφλουδίζουν εύκολα με ένα πιρούνι. Για περίπου 13 έως 15 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 15 λεπτά

Μερίδες: 4


Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή με το σολομό, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τη συνταγή για το ψάρι στιφάδο Moqueca de Peixe Baiana που θα σας καταπλήξει!