Βραζιλιάνικο ψάρι στιφάδο Chef John’s

Βραζιλιάνικο στιφάδο ψαριών

Βραζιλιάνικο ψάρι στιφάδο Chef John’s

Το βραζιλιάνικο ψάρι στιφάδο Chef John’s είναι μια μοντέρνα εκδοχή για στιφάδο ψαριών. Απευθείας από τους κορυφαίους σεφ της Βραζιλίας, στο πιάτο σας! Αυτή η εκδοχή του στιφάδου ψαριών ετοιμάζεται σε λιγότερο από 30 λεπτά! Δοκιμάστε τη συνταγή και θα τη λατρέψετε!

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι άψητο άσπρο ρύζι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, συν περισσότερο για γεύση

2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 πιπέρι καγιέν για γεύση

1 κονσέρβα πλήρες γάλα καρύδας

1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας

1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά, κομμένη λεπτή σε φέτες

2 πιπεριές jalapeno, με τους σπόρους και κομμένες σε λεπτές φέτες

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι

Φιλέτα λαβράκι 1 ½ κιλών, κομμένα σε κομμάτια

1 πρέζα αλάτι

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φύλλα κόλιαντρου

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Βράζουμε νερό και ρύζι σε μια κατσαρόλα. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή, καλύψτε και σιγοβράστε έως ότου το ρύζι μαλακώσει και απορροφηθεί υγρό, για 20 έως 25 λεπτά.

 

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε κρεμμύδια και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα κρεμμύδια, για 3 ή 4 λεπτά. Προσθέστε τοματοπολτό, σκόρδο, πάπρικα, κύμινο και πιπέρι καγιέν. Συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 3 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας. Όταν το μείγμα αρχίσει να φουσκώνει, αφήστε το να σιγοβράσει περίπου 5 λεπτά.

 

Βήμα 3

Αυξήστε τη θερμότητα σε μέτρια-υψηλή. Ανακατέψτε τις πιπεριές, τις πιπεριές jalapeno και τα πράσινα κρεμμύδια. Αφήστε το μείγμα να επανέλθει σε σιγοβράσιμο. Μεταφέρετε τα ψάρια στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά. Καλύψτε και μαγειρέψτε σε μέτρια-υψηλή φωτιά έως ότου τα ψάρια αρχίσουν να ξεφλουδίζουν, για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Προσθέστε αλάτι, κόλιαντρο και χυμό λάιμ. Ανακατέψτε προσεκτικά για να αποφύγετε το σπάσιμο των ψαριών. Σερβίρετε με ρύζι.

 

 

Καλή όρεξη!

 

Προετοιμασία: 12 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 22 λεπτά

Μερίδες: 6

 

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

399 θερμίδες: 19 g ολικό λίπος, 47 mg χοληστερόλης, 600 mg νατρίου, 32,6 g υδατάνθρακες, 25,6 g πρωτεΐνης.

 

Πηγή:

allrecipes.com

Related Posts

Leave a comment