Κινέζικη Κουζίνα

Γαρίδες με καρύδια και μέλι

Γαρίδες με καρύδια και μέλι

Μια κινέζικη συνταγή τύπου Χονγκ Κονγκ! Οι τραγανές γαρίδες ρίχνονται σε μια κρεμώδη σάλτσα και ολοκληρώνονται με καρύδια επικαλυμμένα με ζάχαρη και μέλι. Γίνονται απολαυστικές με υπέροχη γεύση. Απολαύστε τις!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι νερό
⅔ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι καρύδια
4 μεγάλα ασπράδια αυγών
⅔ φλιτζάνι ριζάλευρο mochiko
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
1 κιλό μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες
¼ φλιτζάνι μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τα καρύδια. Βράζουμε για 2 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίζουμε και τοποθετούμε τα καρύδια σε μια λαμαρίνα για να στεγνώσουν.

Βήμα 2
Χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατεύουμε το ριζάλευρο μέχρι να αποκτήσει μια ομοιόμορφη υφή και να γίνει κουρκούτι.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βουτήξτε τις γαρίδες στο κουρκούτι mochiko και στη συνέχεια τηγανίστε σε δόσεις στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 5 λεπτά. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 4
Βάλτε τη μαγιονέζα, το μέλι και το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μέτριο μπολ σερβιρίσματος. Προσθέτουμε τις τηγανητές γαρίδες και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε από πάνω τα ζαχαρωμένα καρύδια και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!