Υγεία & Ομορφιά

Δροσιστικό σπιτικό smoothie που αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα

Δροσιστικό σπιτικό smoothie που αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα ταλαιπωρεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και οι επιδράσεις της στο σώμα είναι αρκετά δυσφορικές όσο μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα. Σε τι οφείλεται όμως η δυσκοιλιότητα;

Σε πολλούς και διάφορους παράγοντες, ανάλογα το κάθε άτομο και την καθημερινότητά του. Αρκετές φορές, οφείλεται σε μια διατροφή από την οποία λείπουν οι φυτικές ίνες. Επίσης, είναι πολλοί εκείνοι που αναφέρουν ότι η δυσκολία εμφανίζεται κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

Μπορεί επίσης να οφείλεται σε στρες, εγκυμοσύνη, υποθυρεοειδισμό, καρκίνο του εντέρου, πολλαπλή σκλήρυνση ή πρόσληψη πολλών φαρμάκων. Φυσικά, σε όλους αυτούς τους λόγους περιλαμβάνεται και ο παράγοντας του στρες, ο οποίος θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί έναν σχετικά κοινό, συνηθισμένο λόγο.

Δυσκοιλιότητα υπάρχει, σύμφωνα με τους γιατρούς, όταν οι κενώσεις είναι λιγότερες από τρείς την εβδομάδα και όταν τα κόπρανα είναι αρκετά σκληρά και προκαλούν πόνο. Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν επίσης πρήξιμο και συνεχή αίσθηση κορεσμού, αλλά ο πόνος συχνά δεν αποτελεί χαρακτηριστικό σύμπτωμα, αν η δυσκοιλιότητα εμφανίζεται συχνά.

Στην αγορά και στα φαρμακεία, υπάρχουν αρκετές λύσεις σε μορφή χαπιού ή σκόνης για να αντιμετωπιστεί η δυσκοιλιότητα. Όμως, πριν καταφύγουμε σε τέτοιες επιλογές, η λύση μπορεί να βρίσκεται ήδη στην κουζίνα του σπιτιού μας. Υπάρχουν χυμοί που έχουν καθαρτική δράση και λειτουργούν με φυσικό τρόπο.

Φυσικά, τα περισσότερα smoothies και χυμοί περιλαμβάνουν φυτικές ίνες και συνεπώς αποδεικνύονται θαυματουργά σε τέτοιες περιπτώσεις. Η παρούσα συνταγή περιέχει ένα μεγάλο ποσοστό φυτικών ινών, ώστε τα αποτελέσματα είναι πιο άμεσα.

Η παπάγια, για παράδειγμα, περιέχει αρκετό νερό και φυτικές ίνες και σε συνδυασμό με τις βιοδραστικές της ουσίες βελτιώνει το ph του εντέρου, συνεισφέροντας στην καλή του λειτουργία. Το ίδιο ισχύει και με το πορτοκάλι. Τα δαμάσκηνα, μαζί με το ακτινίδιο, είναι τα κυριότερα φρούτα που συστήνονται εδώ και αιώνες για την αντιμετώπιση τέτοιων δυσκολιών. Εκτός από τις φυτικές τους ίνες, περιέχουν, φώσφορο, κάλιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Δροσιστικό σπιτικό smoothie που αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα με φυσικό τρόπο

Υλικά

– ½ παπάγια χωρίς σπόρους

– ½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι

– 4 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια

Μέθοδος παρασκευής

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ και καταναλώστε αμέσως μετά. Είναι καλύτερο να το καταναλώσουμε στο πρωινό μας ή λίγο πριν πέσουμε για ύπνο. Μπορούμε να φτιάχνουμε αυτό το smoothie κάθε μέρα μέχρι να παρατηρήσουμε ότι το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας υποχωρεί.

Πηγή: enallaktikidrasi