Ελληνική κοτοσαλάτα

Ελληνική κοτοσαλάτα

Ελληνική κοτοσαλάτα

Μια εξαιρετική συνταγή για ελληνική κοτοσαλάτα, εάν θέλετε να δοκιμάσετε μια διαφορετική συνταγή για chicken salad! Αυτή η ελληνική σαλάτα είναι ελαφριά και δροσιστική. Μπορείτε, επίσης, αν θέλετε να προσθέσετε και κράκερς για να γίνει πιο τραγανή! Γαρνίρετε με άνηθο.

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 φλιτζάνι αγγούρια, κομμένα σε κύβους

1 ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι

⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένες ελιές Καλαμάτας

1 ½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο

2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι (κόκκινου κρασιού)

2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

3 φλιτζάνια μαγειρεμένο κοτόπουλο, θρυματτισμένο

¾ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα

½ φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 μαρούλι ή περισσότερα ανάλογα με τις ανάγκες

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Τοποθετήστε τα αγγούρια σε ένα σουρωτήρι και ακουμπήστε τα πάνω σε ένα πιάτο. Πασπαλείψτε τα αγγούρια με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αφήστε το για αρκετή ώρα, έτσι ώστε να αποβάλλει τα υγρά του, για περίπου 30 λεπτά. Στεγνώστε με χαρτοπετσέτες.

 

Βήμα 2

Τοποθετήστε το κόκκινο κρεμμύδι και 1 φλιτζάνι κρύο νερό σε ένα μπολ. Αφήστε να μουλιάσει μέχρι να εξασθενίσει η έντονη γεύση κρεμμυδιού, για περίπου 5 έως 10 λεπτά. Στραγγίστε και ξεπλύνετε.

 

Βήμα 3

Συνδυάστε τα αγγούρια, το κόκκινο κρεμμύδι, το ελληνικό γιαούρτι, τις ελιές Καλαμάτας, τον άνηθο, το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και το μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε τα ελαφρώς. Προσθέστε το κοτόπουλο, τη φέτα και τις ντομάτες και ανακατέψτε. Καλύψτε το μπολ με πλαστικό περιτύλιγμα. Ψύξτε τη σαλάτα για τουλάχιστον 1 ώρα.

 

Βήμα 4

Ανακατέψτε τη σαλάτα και σερβίρετε σε φύλλα μαρουλιού.

 

Καλή όρεξη!

 

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 1 ώρα 15 λεπτά

Μερίδες: 4

 

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

384,6 θερμίδες, πρωτεΐνες 37,1 g, υδατάνθρακες 8,7 g, λίπος 22 g, χοληστερόλη 115 mg, νάτριο 1326,7 mg.

 

Πηγή:

allrecipes.com

 

Αν σας άρεσε αυτή η ελληνική συνταγή, δείτε επίσης και τη συνταγή για σαλάτα κριθαριού!

Related Posts

Leave a comment