Ρωσική Κουζίνα

Εύκολο και γρήγορο μοσχαράκι stroganoff

Εύκολο και γρήγορο μοσχαράκι stroganoff

Βρήκα αυτή την ρωσική συνταγή για το διάσημο μοσχαράκι stroganoff. Ενα πιάτο, που είναι πολύ εύκολο και γρήγορο για να το ετοιμάσετε. Εχει ιδιαίτερη υφή και φανταστική γεύση και αρέσει σε όλους, ιδιαίτερα στα παιδιά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
½ κουταλάκι του γλυκού ξερές νιφάδες κρεμμυδιού (Προαιρετικά)
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
τριμμένο μαύρο πιπέρι
½ συσκευασία (450 γραμμάρια) νουντλς αυγών
2 φλιτζάνια νερό
2 κύβοι μοσχαρίσιο μπουγιόν
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 δοχείο (450 γραμμάρια) κρέμα γάλακτος
¼ φλιτζάνι κέτσαπ
¼ φλιτζάνι ξύδι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Πασπαλίζετε ελαφρά το μοσχάρι με ξερό κρεμμύδι, σκόρδο σε σκόνη αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το κρέας στο ζεστό τηγάνι μέχρι να ροδίσει, για 5 έως 7 λεπτά. Στραγγίστε και πετάξτε το λίπος.

Βήμα 2
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Βάζουμε τα νουντλς αυγών και τα αφήνουμε να βράσουν. Μαγειρέψτε τα χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 6 λεπτά.

Βήμα 3
Βάλτε το νερό και τους κύβους μπουγιόν σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Μαγειρέψτε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να βράσει, περίπου για 6 λεπτά. Θρυμματίζουμε τους κύβους και ανακατεύουμε το ζωμό μέχρι να διαλυθεί.

Βήμα 4
Ρίχνουμε το ζωμό σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας μέχρι να αφρατέψει και να πήξει, περίπου για 1 λεπτό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το κέτσαπ και το ξύδι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέστε το μοσχαράκι και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί, περίπου για 5 λεπτά ακόμη. Ρίξτε το πάνω από τα νουντλς να επικαλυφθούν.

Σημειώσεις του σεφ:
Χρησιμοποιήστε κιμά γαλοπούλας, αν προτιμάτε.

Για πιο πηχτή σάλτσα, προσθέστε 1 επιπλέον κουταλιά της σούπας αλεύρι

Καλή όρεξη!