Vegan Κουζίνα, Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικό τόφου Agedashi

Ιαπωνικό τόφου Agedashi

Το Ιαπωνικό τόφου Agedashi είναι μια εξαιρετική ιαπωνική συνταγή αλλά ταυτόχρονα και βίγκαν επιλογή. Το τηγανητό τόφου γίνεται  ένα υπέροχο ορεκτικό. Τραγανισμένοι τηγανισμένοι κύβοι τόφου που σερβίρονται με νόστιμη σάλτσα αλλά και ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι.

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 συσκευασία τόφου

2 φλιτζάνια νερό

2 κουταλιές της σούπας ελαφριά σόγια

2 κουταλιές της σούπας mirin

1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι dashi

¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλιτζάνια φυτικό λάδι για τηγάνισμα

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Τοποθετήστε το μπλοκ τόφου ανάμεσα σε χαρτοπετσέτες. Τοποθετήστε μια πλάκα στην κορυφή. Προσθέστε βάρος 3 έως 5 κιλών στην πλάκα. Το πιέστο το τόφου για 15 λεπτά για να βγάλει όλα τα υγρά του. Στραγγίστε και πετάξτε το συσσωρευμένο υγρό.

Βήμα 2

Παράλληλα, συνδυάστε νερό, σάλτσα σόγιας, mirin και dashi σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 3

Αφαιρέστε το βάρος, την πλάκα και τις χαρτοπετσέτες. Κόψτε το τόφου σε κύβους 2 εκατοστών. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μπολ και πασπαλείψτε ελαφρά το τόφου με αλεύρι.

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαριά κατσαρόλα και τηγανίζουμε το τόφου μέχρι να ροδίσεο, 4 έως 6 λεπτά. Τηγανίστε σε παρτίδες, εάν είναι απαραίτητο, ώστε να μην γεμίζει η κατσαρόλα υπερβολικά. Τοποθετήστε το τηγανητό τόφου σε ένα πιάτο και ρίξτε σάλτσα στην κορυφή. Πασπαλίζουμε με πράσινα κρεμμύδια.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 5 λεπτά

Μερίδες: 4