Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Ινδικές πίτες Ναν

Ινδικές πίτες Ναν
Eat4health

Μια πολύ παραδοσιακή και αυθεντική ινδική συνταγή είναι εκείνη για τις ινδικές πίτες Ναν. Ταιριάζει καλά με το ινδικό κάρυ που έχει πολλή σάλτσα, όπως και το κοτόπουλο βουτύρου. Αυτές τις πίτες μπορείτε πραγματικά να τις συνδυάσετε με τα πάντα, ακόμη και με δυτικά πιάτα. Ταιριάζει με τις περισσότερες γεύσεις!

Υλικά που θα χρειαστείτε

⅔ φλιτζάνι ζεστό νερό (45 βαθμοί C)

1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά

1 κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ φλιτζάνι γκι

2 κουταλιές γιαούρτι

2 κουταλάκια του γλυκού kalonji (σπόρος κρεμμυδιού)

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Χτυπάμε το ζεστό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Σκεπάστε και αφήστε το να παραμείνει σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.

Βήμα 2

Κοσκινίστε το αλεύρι και το αλάτι τρεις φορές σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το μείγμα μαγιάς, το μισό από το γκι και όλο το γιαούρτι. Ανακατέψτε σε μια μαλακή ζύμη και στη συνέχεια ζυμώστε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να είναι λεία και ελαστική. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο μπολ, καλύψτε και αφήστε τη να παραμείνει σε ένα ζεστό μέρος για 1 1/2 ώρες (ή έως ότου η ζύμη φουσκώσει και διπλασιαστεί σε μέγεθος).

Βήμα 3

Απλώστε και ζυμώστε για 5 λεπτά. Χωρίστε τη ζύμη σε 6 κομμάτια. Τυλίξτε κάθε κομμάτι σε στρόγγυλες πίτες διαμέτρου 20 εκατοστών.

Βήμα 4

Καλύψτε το δίσκο του φούρνου με αλουμινόχαρτο και λαδώστε το φύλλο. Απλώστε στην πίτα το  υπόλοιπο γκι και πασπαλίστε με μερικά από τα kalonji (σπόρους κρεμμυδιού). Ψήστε τις πίτες μία-μία κάθε φορά. Ψήστε για περίπου 2 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 25 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 6

Article Categories:
Ινδική Κουζίνα

Comments are closed.

Don't Miss! random posts ..