Ινδική καροτόσουπα

Ινδική καροτόσουπα

Ινδική καροτόσουπα

Η Ινδική καροτόσουπα είναι μια ελαφριά ινδική συνταγή που όμως θα σας αφήσει την καλύτερη εντύπωση! Τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά δίνουν μια εκπληκτική γεύση στη σούπα! Η καλύτερη επιλογή για χειμερινό πιάτο, θα σας ζεστάνει σίγουρα! Εξαιρετικό γεύμα για μικρούς και μεγάλους.

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

8 φλιτζάνια νερό

6 μεγάλα καρότα, ψιλοκομμένα

3 μεσαίες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια

3 μίσχοι σέλινο, ψιλοκομμένο, με τα φύλλα

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας

¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι

¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

3 κουταλιές ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος

2 ½ φλιτζάνια πλήρες γάλα

6 κουταλιές ξηρές νιφάδες πατάτας

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε νερό και βράστε. Προσθέστε καρότα, πατάτες, σέλινο και κρεμμύδι και αφήστε το να βράθει. Μειώστε τη θερμότητα, καλύψτε και σιγοβράστε για μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά.

 

Βήμα 2

Χτυπήστε το μείγμα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει ομοιόμορφος πουρές. Χωρίστε το σε παρτίδες αν δεν χωράει όλο το μείγμα σε μια δόση.

 

Βήμα 3

Βάλτε ξανά την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα. Προσθέστε σάλτσα σόγιας, κύμινο, πιπέρι καγιέν, σκόνη τσίλι, σκόνη σκόρδου, άνηθο, γάλα και νιφάδες πατάτας και αφήστε το να βράσει. Μειώστε τη θερμότητα και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Ρυθμίστε τα καρυκεύματα στη γεύση. Σερβίρετε ζεστό.

 

 

Καλή όρεξη!

 

 

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 45 λεπτά

Μερίδες: 16

 

 

Πηγή:

allrecipes.com

 

 

Πως προκαλούνται οι κιρσοί κάτω άκρων

Related Posts

Leave a comment