Ινδική Κουζίνα

Ινδικό κουνουπίδι με κάρι και πατάτες (aloo gobi masala)

Ινδικό κουνουπίδι με κάρι και πατάτες (aloo gobi masala)

Σας προτείνουμε να δείτε αυτή την παραδοσιακή ινδική συνταγή για κουνουπίδι με κάρυ και πατάτες. Στην Ινδία θεωρείται ένα σπιτικό πιάτο, που το συνηθίζουν πολλές οικογένειες. Δοκιμάστε το και θα σας αρέσει οπωσδήποτε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκίτσες 2 – 2,5 εκατοστών
3 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2 – 2,5 εκατοστών
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 3 λεπτά. Βάζουμε το κουνουπίδι σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Βάλτε τις πατάτες στο σκεύος και ψήστε στο φούρνο μικροκυμάτων στο High για 4 λεπτά. Ρίξτε τις στο μπολ με το κουνουπίδι.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τους σπόρους κύμινου σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι το κύμινο να φουσκώσει και να πάρει χρυσαφί χρώμα. Ρίξτε τα κρεμμύδια στο λάδι και τηγανίστε για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες και τηγανίστε ανακατεύοντας για άλλα 3 λεπτά. Ρίξτε το κουνουπίδι και τις πατάτες στο μείγμα. Καρυκεύουμε με το κάρυ και το αλάτι. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να ζεσταθεί τελείως, για 3 με 5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό.

Καλή όρεξη!