Ιρλανδική Κουζίνα

Ιρλανδική πατατόσουπα

Ιρλανδική πατατόσουπα

Αν ψάχνετε μια ζεστή σούπα για να σας ζεστάνει το χειμώνα, τότε δοκιμάστε την Ιρλανδική πατατόσουπα! Μια παραδοσιακή ιρλανδική συνταγή για σούπα με πατάτες. Εύκολη και γρήγορη στην εκτέλεση, χωρίς να απαιτούνται πολλά υλικά! Δοκιμάστε την!

Υλικά που θα χρειαστείτε

½ κιλού χοιρινό μπέϊκον, ωμό

1 κρεμμύδι, ωμό

1 φλιτζάνι σέλινο, ωμό

6 μεσαίες πατάτες, ωμές

1 πρέζα αλάτι

700ml γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Τοποθετήστε το μπέϊκον σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια-υψηλή φωτιά, γυρίζοντας περιστασιακά. Μαγειρέψτε έως ότου τα κομμάτια μπέϊκον ροδίσουν ομοιόμορφα, για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίστε τις φέτες μπέικον σε μια πλάκα με χαρτοπετσέτα, θρυμματίστε και αφήστε την στην άκρη. Κρατήστε τα λίπη στην κατσαρόλα.

Βήμα 2

Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το κρεμμύδι και το σέλινο στο υπόλοιπο λίπος της κατσαρόλας, σε μέτρια φωτιά, έως ότου το κρεμμύδι να είναι ημιδιαφανές και μαλακό. Στραγγίστε το υπερβολικό λίπος και στη συνέχεια ανακατέψτε τις πατάτες. Προσθέστε νερό για να καλύψετε όλες τις πατάτες εκτός από 5-6 χιλιοστά. Βράζουμε σε μέση-υψηλή φωτιά, μετά χαμηλώνουμε σε μέτρια-χαμηλή και σιγοβράζουμε έως ότου οι πατάτες μαλακώσουν, περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Ανακατέψτε το γάλα εβαπορέ και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να ζεσταθεί. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε το μπέικον λίγο πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 35 λεπτά

Μερίδες: 8

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

358,4 θερμίδες, 16,8 g πρωτεΐνης, 39,4 g υδατάνθρακες, 47,9 mg χοληστερόλης, 552,9 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η ιρλανδική συνταγή, τότε δείτε και τη συνταγή για Ιρλανδικούς πατατοκεφτέδες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *