Ιρλανδική Κουζίνα

Ιρλανδικό αρνί στιφάδο

Ιρλανδικό αρνί στιφάδο

Αρνί στιφάδο: Μια ιρλανδική συνταγή για πλούσιο και παραδοσιακό Ιρλανδικό αρνί στιφάδο! Σιγοψήστε το κρέας μέχρι να γίνει τόσο μαλακό όσο επιθυμείτε. Όσο πιο μαλακό, τόσο καλύτερα θα απολαύσετε τις πραγματικές γεύσεις αυτού του ιρλανδικού πιάτου! Απολαύστε!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 ½ κιλά μπέικον, κομμένο σε κύβους

2 ¾ κιλά ωμό κρέας αρνιού, χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κομμάτια 5 εκατοστών

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, αλεσμένο

½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι νερό

4 φλιτζάνια ζωμό βοδινού κρέατος

2 κουταλάκια του γλυκού λευκή ζάχαρη

4 φλιτζάνια καρότα, κομμένα σε κύβους

2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε κομμάτια μπουκιάς

3 πατάτες

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

2 φύλλα δάφνης

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Τοποθετήστε το μπέικον σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Μαγειρέψτε σε μέτρια υψηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Στραγγίστε, θρυμματίστε και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε το αρνί, το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι σε μεγάλο μπολ ανάμειξης. Αλείψτε το μείγμα ομοιόμορφα στο κρέας. Ψήστε το κρέας στο τηγάνι με το λίπος του μπέικον μέχρι να αποκτήσει καφέ χρώμα.

Βήμα 3

Τοποθετήστε το κρέας σε κατσαρόλα (αφήστε το 1/4 φλιτζάνι λίπος στο τηγάνι). Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε έως ότου το κρεμμύδι αρχίσει να γίνεται χρυσό. Προσθέστε στο τηγάνι 1/2 φλιτζάνι νερό και προσθέστε το μείγμα σκόρδου-κρεμμυδιού στην κατσαρόλα με τα κομμάτια μπέικον, το ζωμό βοδινού κρέατος και τη ζάχαρη. Καλύψτε και σιγοβράστε για 1 1/2 ώρες.

Βήμα 4

Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τις πατάτες, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης και το λευκό κρασί στο δοχείο. Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 2 ώρες 45 λεπτά

Μερίδες: 10

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά φέτα:

672 θερμίδες, 39,3 g λίπους, 26,3 g υδατάνθρακες, 46,4 g πρωτεΐνης, 163 mg χοληστερόλης, 1189 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η ιρλανδική συνταγή, τότε δείτε επίσης και τη συνταγή για Ιρλανδικό ψωμί σόδας με σταφίδες!