Ιρλανδική Κουζίνα

Ιρλανδικό στιφάδο

Ιρλανδικό στιφάδο

Κάθε ιρλανδικό νοικοκυριό έχει τη δική του εκδοχή αυτού του διάσημου πιάτου – οπότε εδώ είναι μία από τις πολλές παραλλαγές για Ιρλανδικό στιφάδο. Προσθέστε κομμάτια παστινάκης για λίγη γλυκύτητα. Το φρέσκο δεντρολίβανο του δίνει μια ξεχωριστή γεύση και άρωμα. Εάν χρησιμοποιείτε ένα πιο σκληρό κομμάτι κρέατος, μπορείτε να το αφήσετε να σιγοβράσει περισσότερο πριν προσθέσετε τις πατάτες. Συνοδεύστε με μαύρη μπύρα!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 κουταλιά της σούπας λάδι

2 κιλά αρνί, άπαχο, ωμό

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 πρέζα μαύρο πιπέρι

1 μεγάλο κρεμμύδι, ωμό

2 καρότα, ωμά

1 παστινάκη

4 φλιτζάνια νερό

3 μεγάλες πατάτες

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο

1 φλιτζάνι πράσα, ωμά

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ωμό

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή γάστρα. Προσθέστε τα κομμάτια αρνιού και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2

Προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα και την παστικάκη και μαγειρέψτε απαλά μαζί με το κρέας για λίγα λεπτά. Ανακατέψτε το νερό. Σκεπάστε και αφήστε το να βράσει πριν χαμηλώσετε τη φωτιά. Σιγοβράστε για 1 ώρα ή περισσότερο, ανάλογα με το κομμάτι κρέατος που χρησιμοποιήσατε και αν είναι ακόμα τρυφερό.

Βήμα 3

Ανακατέψτε τις πατάτες και σιγοβράστε για 15 έως 20 λεπτά, πριν προσθέσετε τα πράσα και το δεντρολίβανο. Συνεχίστε να σιγοβράζετε ακάλυπτα, έως ότου οι πατάτες είναι μαλακές αλλά ακόμα ολόκληρες. Σερβίρετε σε μπολ γαρνιρισμένα με φρέσκο μαϊντανό.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 1 ώρα 45 λεπτά

Μερίδες: 6

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

608,5 θερμίδες, 29,8 g πρωτεΐνης,; 43,4 g υδατάνθρακες;, 108,9 mg χοληστερόλης, 325,2 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η ιρλανδική συνταγή, τότε δείτε και τη συνταγή για σούπα με μπέϊκον και λάχανο!