Ιρλανδική Κουζίνα

Ιρλανδικό ψωμί σόδας με σταφίδες

Ιρλανδικό ψωμί σόδας με σταφίδες

Αυτή η παραλλαγή συνταγής για Ιρλανδικό ψωμί σόδας με σταφίδες θα σας ξετρελάνει! Μια πολύ εύκολη και πεντανόστιμη ιρλανδική συνταγή, για να γευτείτε αυτό το παραδοσιακό ψωμί! Μπορείτε να συνοδεύσετε με άλειμμα σοκολάτας και καφέ ή τσάι. Απολαύστε!

Υλικά που θα χρειαστείτε

½ φλιτζάνι ζάχαρη

4 φλιτζάνια αλεύρι σίτου, λευκό, για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3 φλιτζάνια σταφίδες, χωρίς σπόρους

1 κουταλιά της σούπας σπόρος κύμινο

2 φρέσκα αυγά

1 ¼ φλιτζάνια βουτυρόγαλα, χαμηλά λιπαρά

1 φλιτζάνι ξινή κρέμα

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Λιπάνετε μια κατσαρόλα από χυτοσίδηρο 23 εκατοστών ή ένα ταψί στρογγυλό 23 εκατοστών.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε το αλεύρι (διατηρώντας 1 κουταλιά της σούπας), τη ζάχαρη, τη μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, τις σταφίδες και τους σπόρους κύμινο. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, το βουτυρόγαλα και την ξινή κρέμα. Ανακατέψτε το υγρό μείγμα στο μείγμα αλευριού. Ζυμώνουμε τη ζύμη σε μπολ περίπου 10 έως 12 χτυπήματα. Η ζύμη θα πρέπει να είναι κολλώδης. Τοποθετήστε τη ζύμη στο ταψί και απλώστε αντίστοιχα. Κόψτε μια βαθιά σχισμή 10 εκατοστών στην κορυφή του ψωμιού. Προσθέστε από πάνω την 1 κουταλιά αλεύρι που κρατήσατε προηγουμένως.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς C για 65 έως 75 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά. Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 1 ώρα 5 λεπτά

Μερίδες: 1 μεγάλο ψωμί

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά φέτα:

510,9 θερμίδες, 11,3 g πρωτεΐνης, 99,5 g υδατάνθρακες, 67,2 mg χοληστερόλης, 542,5 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η ιρλανδική συνταγή, τότε δείτε επίσης και τη συνταγή για παραδοσιακό Ιρλανδικό ψωμί σόδας!