Μια απλή αλλά πεντανόστιμη συνταγή για Ιταλική σπαγγέτι με κεφτεδάκια! Ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές γνώσεις για να εκτελέσετε! Καλή σας όρεξη!
Υλικά που θα χρειαστείτε
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
1 κιλό βοδινός κιμάς, άπαχος
1 φλιτζάνι ψίχα λευκού ψωμιού
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, αποξηραμένο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
⅛ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 φρέσκο αυγό
ΣΑΛΤΣΑ
¾ φλιτζάνι κρεμμύδια
5 σκελίδες σκόρδο
¼ φλιτζάνι λάδι
2 κονσέρβερες ντομάτας, κόκκινες, ώριμες
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 δάφνη
1 κονσέρβα πάστα ντομάτας
¾ κουταλάκι του γλυκού βασιλικό, αλεσμένο
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το βοδινό κιμά, τη ψίχα ψωμιού, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου και το χτυπημένο αυγό. Ανακατέψτε καλά και σχηματίστε 12 κεφτεδάκια. Αν δεν τα μαγειρεύετε τώρα, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο μέχρι να χρειαστούν.
Βήμα 2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο έως ότου το κρεμμύδι να είναι ημιδιαφανές. Ανακατέψτε τις ντομάτες, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη δάφνη. Καλύψτε με ένα καπάκι, μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή και σιγοβράστε για 90 λεπτά. Ανακατέψτε την πάστα ντομάτας, τον βασιλικό, 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και τα κεφτεδάκια και σιγοβράστε για 30 λεπτά ακόμη. Και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 2 ώρες
Μερίδες: 6
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
346,6 θερμίδες, 18,9 g πρωτεΐνης, 23 g υδατάνθρακες, 77,4 mg χοληστερόλης, 1492,5 mg νατρίου.
Αν σας άρεσε αυτή η ιταλική συνταγή, τότε δοκιμάστε επίσης τη συνταγή για μελιτζάνες παρμεζάνα!