Ιταλική Κουζίνα

Ιταλικό κοτόπουλο παρμεζάνα

Ιταλικό κοτόπουλο παρμεζάνα

Αυτή η συνταγή για Ιταλικό κοτόπουλο παρμεζάνα είναι λίγο διαφορετική από εκείνες που θα βρείτε στα ιταλικά εστιατόρια. Στην εκτέλεση χρησιμοποιήστε λιγότερη σάλτσα και φροντίστε έτσι ώστε η κρούστα να είναι αρκετά τραγανή για να απολαύσετε αυτό το αυθεντικό ιταλικό πιάτο! Μπορείτε να αντικαταστήσετε το βασιλικό με πέστο ή και να το παραλείψετε εντελώς. Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκια μοτσαρέλα, κόψτε την σε κύβους αντί να την τρίψετε. Απολαύστε!

Υλικά που θα χρειαστείτε

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, ωμά

1 πρέζα αλάτι

2 αυγά

1 φλιτζάνι φρυγανιά

½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, σε ξεχωριστό φλιτζάνι

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι σίτου, λευκό, για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας, κονσέρβα

¼ φλιτζάνι μοτσαρέλα

¼ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό

½ φλιτζάνι τυρί προβολόνε

1 κουταλιά της σούπας λάδι

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς C.

Βήμα 2

Χτυπήστε το κοτόπουλο με μια λεία επιφάνεια, έως ότου αποκτήσει πάχος περίπου 2,5 εκατοστών. Καρυκεύστε καλά το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα ρηχό μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 4

Ανακατέψτε τη φρυγανιά και 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα σε ξεχωριστό μπολ, αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 5

Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα φίλτρο ή σουρωτήρι. Πασπαλίζουμε πάνω από το στήθος κοτόπουλου, επικαλύπτοντας ομοιόμορφα και τις δύο πλευρές.

Βήμα 6

Βυθίστε το αλευρωμένο κοτόπουλο στο μείγμα με τα αυγά. Στη συνέχεια βουτήξτε το στη φρυγανιά, πιέζοντας και στις δύο πλευρές. Επαναλάβετε για κάθε φιλέτο κοτόπουλου. Αφήνουμε τα στήθη κοτόπουλου για περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 7

Ζεσταίνουμε 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, περίπου 2 λεπτά σε κάθε πλευρά. Θα ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα του κοτόπουλου στο φούρνο.

Βήμα 8

Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και αλείψτε το κάθε στήθος με περίπου 1/3 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας. Επιστρώστε σε κάθε στήθος κοτόπουλου ίσες ποσότητες τυριού μοτσαρέλας, φρέσκου βασιλικού και τυριού προβολόνε. Απλώνουμε 1 έως 2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα στην κορυφή και περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Βήμα 9

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να ψηθεί το τυρί, ενώ τα στήθη κοτόπουλου δεν θα πρέπει να είναι πλέον ροζ στο κέντρο. Περίπου για 15 έως 20 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 25 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 4

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

470,8 θερμίδες, 42,1 g πρωτεΐνης, 24,8 g υδατάνθρακες, 186,7 mg χοληστερόλης, 840,3 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η ιταλική συνταγή, τότε δοκιμάστε επίσης τη συνταγή για μακαρόνια παπιόν με ντομάτες λουκάνικα και κρέμα!