Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικες τηγανίτες

Κινέζικες τηγανίτες

Μια κινέζικη συνταγή για για ένα νόστιμο brunch σνακ που μπορείτε να βρείτε σε πολλά κινέζικα καταστήματα. Αυτό το νόστιμο πιάτο με κινέζικες τηγανίτες μπορεί να σερβιριστεί με καυτερή ξινή σάλτσα ή την αγαπημένη σας κινέζικη σάλτσα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¾ φλιτζάνι ζεστό νερό
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι (προαιρετικά)
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας ασιατικό (ψημένο) σησαμέλαιο
½ φλιτζάνι φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι, (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Διαλύουμε το αλάτι σε χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με 1 φλιτζάνι αλεύρι για να γίνει μια μαλακή ζύμη. Βάλτε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε μέχρι να γίνει ελαφρώς ελαστική, για περίπου 5 λεπτά. Εάν η ζύμη είναι κολλώδης, ρίξτε και 1/4 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια και κρατάμε τα κομμάτια σκεπασμένα με ένα πανί.

Βήμα 2
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνι αλεύρι με 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι για να γίνει ένα μείγμα σαν ψίχα.

Βήμα 3
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ανοίξτε ένα κομμάτι ζύμης σε ένα λεπτό τετράγωνο φύλλο, αλείψτε τη ζύμη με φρυγανισμένο σησαμέλαιο και πασπαλίστε ελαφρά με περίπου 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα αλευριού-λαδιού. Ρίξτε περίπου 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κρεμμύδι στη ζύμη και απλώστε το κρεμμύδι ομοιόμορφα. Τυλίγουμε τη ζύμη σε σχήμα σχοινιού και πιέζουμε τη ραφή και τις άκρες για να είναι κλειστές. Τυλίξτε το σχήμα του σχοινιού σε μια επίπεδη σπείρα και πιέστε ελαφρά με τα χέρια σας για να συμπιεστεί η σπείρα και να μην ξετυλιχθεί.

Βήμα 4
Τοποθετήστε τη σπείρα στην αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και απλώστε την απαλά σε μια τηγανίτα με τα κρεμμύδια διπλωμένα μέσα, αναποδογυρίζοντας τη τηγανίτα συχνά καθώς την απλώνετε. Τυλίγουμε απαλά και γυρίζουμε συχνά για να μην κάνουμε τρύπες στις τηγανίτες. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης, φτιάχνοντας 8 τηγανίτες..

Βήμα 5
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείφουμε με φυτικό λάδι. Τηγανίζουμε κάθε τηγανίτα στο ζεστό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, για περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά. Κόβουμε σε φέτες και τις σερβίρουμε ζεστές.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *