Ελληνική Κουζίνα

Κοτοσουβλάκια

Κοτοσουβλάκια

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη ελληνική συνταγή για κοτοσουβλάκια! Τα σουβλάκια μπορούν επίσης να μαγειρευτούν στη σχάρα. Προθερμάνετε μια εξωτερική σχάρα για μέτρια φωτιά και λαδώστε ελαφρά τη σχάρα. Μαγειρέψτε σουβλάκια στην προθερμασμένη σχάρα, περιστρέφοντας περιστασιακά, έως ότου φτάσει περίπου στους 75 βαθμούς C.

Υλικά που θα χρειαστείτε

¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού

¼ φλιτζάνι λάδι γουόκ

⅛ φλιτζάνι ξύδι (κόκκινου κρασιού)

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο

1 λεμόνι, ξύσμα

1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα για κρέας

1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα για πουλερικά

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

3 στήθη κοτόπουλου, χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα, ή ανάλογα με τις ανάγκες, κομμένα σε κομμάτια 2,5 εκατοστών

8 ξυλάκια μπαμπού, βουτηγμένα στο νερό για 30 λεπτά

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Χτυπάμε το χυμό λεμονιού, το λάδι, το ξύδι, τα κομματάκια κρεμμυδιού, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το μείγμα κρεατικών, το μείγμα πουλερικών, τη ρίγανη, το πιπέρι και το θυμάρι μαζί σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα.

Βήμα 2

Προσθέστε το κοτόπουλο, βουτήξτε το καλά στη μαρινάδα, αποσυμπιέστε τον αέρα και σφραγίστε τη σακούλα. Μαρινάρετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βήμα 3

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Βήμα 4

Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και τινάξτε ελαφρώς. Καρφώστε το κρέας στα καλαμάκια. Πετάξτε την υπόλοιπην= μαρινάδα. Τοποθετήστε τα σουβλάκια σε ένα ταψί.

Βήμα 5

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 20 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 4

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

247,6 θερμίδες, πρωτεΐνες 18,1 g, υδατάνθρακες 4,1 g, λίπος 17 g, χοληστερόλη 48,5 mg, νάτριο 166,9 mg.

Αν σας άρεσε αυτή η ελληνική συνταγή, δείτε επίσης και τη συνταγή για ελληνική κοτοσαλάτα!