Vegan Κουζίνα

Κουσκούς με ελιές και λιαστή ντομάτα

Κουσκούς με ελιές και λιαστή ντομάτα

Το κουσκούς με ελιές και λιαστή ντομάτα είναι ένα ελαφρύ, γευστικό πιάτο που θα ικανοποιήσει vegans και μη! Εμπνευσμένο από τη βαθιά Κοπτική Ορθόδοξη χριστιανική παράδοση, αυτή είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση γεύματος κατά τη διάρκεια αυστηρής νηστείας. Δεν περιέχει ζωικά προϊόντα ή λίπη, αλλά έχει αρκετή γεύση και οπτική επίδραση για να σας κάνει να νιώσετε ότι δεν θυσιάζετε τίποτα! Ελπίζουμε να απολαύσετε αυτήν τη συνταγή κους κους με ελιές και λιαστή ντομάτα. Προσθέστε κοτόπουλο ή γαρίδες για να κάνετε αυτό το vegan πιάτο σκέτη απόλαυση!

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 ¼ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών

1 ¼ φλιτζάνι νερό

2 φλιτζάνια μαργαριτάρι (ισραηλινό) κουσκούς

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα μαύρο πιπέρι

5 κουταλιές ελαιόλαδο, χωρισμένο

½ φλιτζάνι κουκουνάρι

4 σκελίδες σκόρδο, κιμά

1 κρεμμύδι, κιμά

½ φλιτζάνι μαύρες ελιές σε φέτες

⅓ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες συσκευασμένες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Βράστε 1 1/4 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών και νερό σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε σε κουσκούς και ανακατέψτε σε αλάτι και μαύρο πιπέρι. Μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράστε μέχρι να απορροφηθεί το υγρό, περίπου 8 λεπτά.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Aνακατεύετε και μαγειρεύετε έως ότου το κουκουνάρι ψηθεί αρκετά. Το χρώμα που θα πρέπει να πάρει είναι χρυσοκαφέ. Περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο καυτό λάδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 2 λεπτά. Ανακατέψτε τις μαύρες ελιές και τις λιαστή ντομάτα στο μείγμα σκόρδου και μαγειρέψτε μέχρι να θερμανθούν, 2 έως 3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Αδειάστε αργά σε 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών και βράστε το μείγμα. Μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράστε, 8 έως 10 λεπτά.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το κουσκούς σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, ανακατεύετε με σάλτσα και σερβίρετε με μαϊντανό και κουκουνάρι.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 30 λεπτά

Μερίδες: 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *