Αγγλική Κουζίνα

Λιωμένες πατάτες με μουστάρδα

Λιωμένες πατάτες με μουστάρδα

Μια πολύ απλή αγγλική συνταγή για να φτιάξετε λιωμένες πατάτες με μουστάρδα. Εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα τέλειο συνοδευτικό πιάτο! Μπορείτε αν θέλετε να το συνοδεύσετε και με γερμανικά πιάτα, ταιριάζουν πολύ! Αυξομειώστε την ποσότητα μουστάρδας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Απολαύστε!

Υλικά που θα χρειαστείτε

5 μεσαίες πατάτες, καθαρισμένες και τεμαχισμένες

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

¼ φλιτζάνι γάλα

1 αλάτι και πιπέρι

¼ φλιτζάνι μουστάρδα ολικής αλέσεως

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με αλατισμένο νερό. Βράζουμε σε υψηλή θερμοκρασία, στη συνέχεια μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή, καλύψτε και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 20 λεπτά. Στραγγίστε και αφήστε να στεγνώσει στον ατμό για ένα ή δύο λεπτά. Λιώστε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ με το βούτυρο και το γάλα, και καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2

Χτυπήστε τις πατάτες χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ (ρυθμισμένο σε μέση ταχύτητα), για 3 έως 4 λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο γάλα εάν οι πατάτες είναι πολύ στεγνές. Προσθέτουμε ολόκληρη τη μουστάρδα και χτυπάμε στο μείγμα. Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 25 λεπτά

Μερίδες: 4

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

281,7 θερμίδες, 5 g πρωτεΐνης, 51,9 g υδατάνθρακες, 16,5 mg χοληστερόλης, 234,5 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η αγγλική συνταγή, τότε δείτε και αυτή τη συνταγή για αγγλικά λουκάνικα με πουρέ