Αμερικάνικη Κουζίνα

Μακαρόνια με κοτόπουλο και φέτα

Μακαρόνια με κοτόπουλο και φέτα

Αυτά μακαρόνια με κοτόπουλο και φέτα είναι μια κλασική αμερικάνικη συνταγή: εύκολη και γρήγορη! Η παραδοσιακή συνταγή εκτελείται με πολύ λεπτό μακαρόνι (ή αλλιώς angel hair pasta). Σε αυτό το απλό αλλά γευστικό πιάτο, προστίθενται τα κομμάτια κοτόπουλου, οι ντομάτες και η τριμμένη φέτα! Τα καρευκεύματα δίνουν μια πιο πικάντικη γεύση. Εύκολη συνταγή αλλά ο,τι πρέπει για ένα γρήγορο, κύριο πιάτο!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 πακέτο μακαρόνια λεπτά

3 κουταλιές ελαιόλαδο

4 μισά στήθη κοτόπουλου, χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα – κομμένα σε λωρίδες

2 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κουταλιές ξηρό βασιλικό

2 κουταλιές καρύκευμα σε στιλ Cajun

Αλάτι και πιπέρι για γεύση

10 ντομάτες, τεμαχισμένες σε κύβους

⅔ φλιτζανιού τριμμένη φέτα

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, ελαφρά αλατισμένο. Αφήστε πρώτα το νερό να βράσει. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε για 5 έως 8 λεπτά. Αφαιρέστε το νερό και στραγγίξτε τα μακαρόνια.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν στο εξωτερικό. Ανακατέψτε το σκόρδο, το βασιλικό, το καρύκευμα Cajun, το αλάτι και το πιπέρι και στη συνέχεια ανακατέψτε τις ντομάτες. Μαγειρέψτε έως ότου οι ντομάτες είναι ημι-μαλακές και το κοτόπουλο ψηθεί. Συνοδεύστε με ζυμαρικά και σερβίρετε με τριμμένη φέτα από πάνω.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 15 λεπτά

Μερίδες: 6


Για περισσότερες αμερικάνικες συνταγές με μακαρόνια και φέτα, μπορείτε επίσης να δείτε αυτή τη συνταγή Ψητά μακαρόνια mac and cheese που ξετρελαίνει τους μικρούς μας φίλους!