Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Μεξικάνικο σάντουιτς με καυτερή σος

  • Eat4health
  • on 6 Αυγούστου 2020
  • Likes!
Μεξικάνικο σάντουιτς με καυτερή σος
Eat4health

Δοκιμάστε το Μεξικάνικο σάντουιτς με καυτερή σος Chipotle! Ή όπως το ονομάζουν οι Μεξικάνοι «Torta Ahogada», το οποίο κυριολεκτικά σημαίνει «πνιγμένη τούρτα»! Και ο λόγος απλός: βουτάτε ολόκληρο το σάντουιτς στην καυτερή σος πριν κάθε σας μπουκιά! Αυτό το μεξικάνικο πιάτο σερβίρεται με έναν πικάντικο ζωμό βοδινού για βούτημα, ένα ψητό μοσχάρι σε σάντουιτς! Είναι μια παραλλαγή του παραδοσιακού μεξικάνικου “πνιγμένου σάντουιτς”. Δοκιμάστε το ως μεσημεριανό γεύμα ή γρήγορο δείπνο!

Υλικά που θα χρειαστείτε

340 γραμμάρια σάλτσα μαγειρικής chipotle (όπως πχ Knorr Tabasco Sauce Chipotle)

1 κονσέρβα (400 γρ) ζωμός βοδινού, με μειωμένο νάτριο

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κιλό μοσχάρι, ψητό, κομμένο σε λεπτές φέτες

4 ψωμάκια bolillo rolls, κομμένα στη μέση και ελαφρώς ψημένα

4 κλαδάκια φρέσκο κόλιαντρο, ή περισσότερο για γεύση

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Συνδυάστε τη σάλτσα μαγειρέματος chipotle, το ζωμό βοδινού κρέατος και το 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιαντρο σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε. Στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 10 λεπτά.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε το σκόρδο στο κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ψητό κρέας και το 1/4 φλιτζάνι μείγμα σάλτσας και ψήνουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ψηθούν, για περίπου 2 λεπτά.

Βήμα 3

Βάλτε με ένα κουτάλι το μείγμα σάλτσας που απομένει σε 4 μπολ, για να το χρησιμοποιήσετε για βούτημα. Προσθέστε ψητό μοσχάρι στο ψωμάκι, απλώστε με ένα κουτάλι αρκετό μείγμα, στο κάτω μισό του ψωμιού και τέλος προσθέστε ένα κλαδάκι κόλιαντρο πάνω πάνω. Βουτήξτε τα σάντουιτς στη σάλτσα και σερβίρετε!

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 4

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

569 θερμίδες, 37,1 g πρωτεΐνης, 71,1 g υδατάνθρακες, 55,6 mg χοληστερόλης, 2008,7 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η μεξικάνικη συνταγή, τότε δείτε επίσης τη συνταγή για καπνιστή σάλτσα τοματίγιο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Don't Miss! random posts ..

Eatforhealth