Μια υπέροχη ινδική συνταγή για μοσχάρι βινταλού, με την οποία σίγουρα θα γίνετε φίλοι της ινδικής κουζίνας! Μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορες παραλλαγές με οποιοδήποτε κρέας. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι μπασμάτι
Υλικά που θα χρειαστείτε:
¼ φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξύδι
¼ φλιτζάνι πάστα σκόρδου
3 κουταλιές της σούπας πάστα τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κόκκινο πιπέρι
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κομμάτια
¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 ντομάτες ρομά ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Χτυπάμε το ξύδι, την πάστα σκόρδου, την πάστα τζίντζερ, το γιαούρτι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το κόκκινο πιπέρι μαζί σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το μαρινάρουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε και ανακατέψτε τα κρεμμύδια στο καυτό λάδι μέχρι να μαλακώσουν, να γίνουν ημιδιαφανή και να αρχίσουν να ροδίζουν, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε τα κομμάτια κρέας και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά μέχρι το κρέας να μην είναι πλέον ροζ εξωτερικά, για περίπου 10 λεπτά ακόμα. Ρίξτε μέσα τις ντομάτες και αφήστε στη φωτιά για 5 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει. Σκεπάστε με καπάκι και χαμηλώστε τη φωτιά,μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για περίπου 40 λεπτά. Πασπαλίζουμε με κόλιαντρο για να σερβίρουμε.
Σημείωση του Μάγειρα:
Το κλειδί για την ενίσχυση της γεύσης είναι το μαρινάρισμα κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας, αν είναι δυνατόν, και το αφήνουμε να καθίσει μετά το μαγείρεμα, πριν το σερβίρισμα.
Καλή όρεξη!