Κρεατικά

Μοσχαρίσιο κρέας

Μοσχαρίσιο κρέας

Το μοσχαρίσιο κρέας είναι το κρέας των μόσχων , σε αντίθεση με το βόειο κρέας από παλαιότερα βοοειδή. Το μοσχάρι μπορεί να παραχθεί από μοσχάρι οποιουδήποτε φύλου και οποιασδήποτε φυλής. Ωστόσο, τα περισσότερα μοσχάρια προέρχονται από νεαρά αρσενικά γαλακτοπαραγωγών φυλών  που δεν χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή.  Γενικά, το μοσχάρι είναι ακριβότερο από το βόειο κρέας από παλαιότερα βοοειδή. Η παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος είναι ένας τρόπος για να προσθέσετε αξία στα μοσχάρια γαλακτοπαραγωγής και να χρησιμοποιήσετε στερεά ορού γάλακτος , ένα υποπροϊόν της παραγωγής τυριού .

Ορισμοί και τύποι 

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μοσχαρίσιου κρέατος και η ορολογία διαφέρει ανά χώρα:

Μπομπ μοσχάρι
Τα μοσχάρια σφάζονται ήδη από 2 ώρες ή 2-3 ημέρες (το πολύ 1 μήνα), αποδίδοντας σφάγια βάρους από 9 έως 27 κιλά (20-60 λίβρες).
Μοσχάρι που τρέφεται με φόρμουλα (“Milk Fed”, “Special Fed” ή “white”)
Τα μοσχάρια μεγαλώνουν σε μια διατροφή εμπλουτισμένου γάλακτος συν στερεά τροφή. Η πλειονότητα του κρέατος μοσχαρίσιου κρέατος που παράγεται στις ΗΠΑ προέρχεται από μόσχους που τρέφονται με γάλα. Το χρώμα του κρέατος είναι ελεφαντόδοντο ή κρεμώδες ροζ, με στιβαρή, λεπτή και βελούδινη εμφάνιση. Στον Καναδά, οι μόσχοι που προορίζονται για τη ροή μοσχαρίσιου γάλακτος σφαγιάζονται συνήθως όταν φτάσουν την ηλικία των 20 έως 24 εβδομάδων, βάρους 200 έως 230 κιλών (450 έως 500 λίβρες).
Μοσχάρι που δεν τρέφεται με φόρμουλα («κόκκινο» ή «που τρέφεται με κόκκους»)
Μοσχάρια που εκτρέφονται σε σιτάρι, σανό ή άλλα στερεά τρόφιμα, εκτός από το γάλα. Το κρέας έχει πιο σκούρο χρώμα και μπορεί να είναι εμφανές κάποια επιπλέον μάρμαρο και λίπος. Στον Καναδά, το ρεύμα μοσχαρίσιου κρέατος που τροφοδοτείται με κόκκους διατίθεται συνήθως ως μοσχάρι και όχι μοσχάρι. Τα μοσχάρια σφάζονται σε ηλικία 22 έως 26 εβδομάδων με βάρος 290 έως 320 κιλά (650 έως 700 λίβρες).
Νεαρό βόειο κρέας (στην Ευρώπη)
Τριαντάφυλλο (στο Ηνωμένο Βασίλειο)
Μοσχάρια που εκτρέφονται σε εκμεταλλεύσεις σε συνεργασία με το βρετανικό Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals ‘ Freedom Food . Το όνομα προέρχεται από το ροζ χρώμα, το οποίο οφείλεται εν μέρει στο σφαγή των μόσχων αργότερα σε ηλικία περίπου 35 εβδομάδων.
Μοσχαρίσιο βοσκότοπο

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν υπάρχει νομικός ορισμός του μοσχαρίσιου κρέατος.

Πηγή: Wikipedia