Μπέικον από φύλλα ρυζιού

Μπέικον από φύλλα ρυζιού

Μπέικον από φύλλα ρυζιού

Ένα εξαιρετικό vegan πιάτο, με μπέικον από φύλλα ρυζιού, που αποτελεί την τέλεια εναλλακτική λύση για μπέικον! Αυτή η συνταγή δεν προσφέρει μόνο ένα μπέικον χωρίς κρέας, αλλά και ένα χωρίς λίπος και θερμίδες. Το ξεροψημένο φύλλο ρυζιού προσδίδει ένα μεθυστικό άρωμα για να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό! Χρησιμοποιήσαμε έναν συνδυασμό υγρού καπνού και πάπρικας για να επιτύχουμε παρόμοια αποτελέσματα, έξυπνα, χρησιμοποιώντας χαρτί ρυζιού. Η προετοιμασία αυτού του πιάτου είναι πολύ εύκολη, ενώ το μαγείρεμα έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 5 λεπτά! Ιδανικό για όσους θέλουν να δοκιμάσουν αυτή τη λιχουδιά γρήγορα και χωρίς πολύ προετοιμασία!

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 κουταλιές σουσάμι

2 κουταλιές σόγιας μειωμένου νατρίου

2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σφενδάμου

1 ½ κουταλάκια του γλυκού πάστα

1 κουταλάκι του γλυκού αρωματικό υγρό καπνού

Ground κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Ground κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

2 φύλλα χαρτιού ρυζιού

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.

 

Βήμα 2

Χτυπάμε ελαφρά το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας, το σιρόπι σφενδάμου, την πάστα, τον υγρό καπνό, την πάπρικα και το μαύρο πιπέρι σε ένα ρηχό μπολ.

 

Βήμα 3

Βάλτε 2 κομμάτια χάρτινου ρυζιού το ένα πάνω στο άλλο και βυθίστε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μέχρι να είναι ελαφρώς μαλακό και εύκαμπτο, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Κόψτε το ενυδατωμένο χαρτί ρυζιού σε λωρίδες χρησιμοποιώντας κόφτη πίτσας. Βυθίστε κάθε λωρίδα στο μείγμα σόγιας και τοποθετήστε σε ένα φύλλο χαρτιού περγαμηνής. Τοποθετήστε προσεκτικά το χαρτί περγαμηνής απευθείας στη σχάρα του φούρνου.

 

Βήμα 4

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να στεγνώσουν οι λωρίδες, 6 έως 8 λεπτά. Έτοιμο το μπέικον από φύλλα ρυζιού!

 

 

Καλή όρεξη!

 

 

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 6 λεπτά

Μερίδες: 24

 

 

Πηγή:

allrecipes.com

 

 

 

Τι είναι το κολλαγόνο

Related Posts

Leave a comment