Νηστίσιμες Συνταγές

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Ένα ιδιαίτερο πιάτο για την 25η Μαρτίου είναι ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά! Ετοιμάστε εύκολα και γρήγορα αυτή τη νηστίσιμη συνταγή για ένα αξέχαστο τραπέζι!

Υλικά που θα χρειαστείτε

150 γρ. ψίχα ψωμιού μπαγιάτικο μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο

1 φύλλο ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο ή φιλέτο μπακαλιάρου

2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

350 ml μπίρα

¼ φλιτζανιού λευκά αμύγδαλα

2 σκελίδες σκόρδο

90 ml ελαιόλαδο

20 ml ξίδι λευκό

χυμό από 1/2 λεμόνι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι, το αλάτι και την μπύρα. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη ή στο ψυγείο να «καθήσει» μέχρι να ετοιμάσουμε τη σκορδαλιά.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ μουλιάζουμε το μπαγιάτικο ψωμί. Στη συνέχεια το πιέζουμε να στραγγίξει καλά και το τοποθετούμε στο μούλτι. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το σκόρδο, το αλάτι, τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Χτυπάμε τη σκορδαλιά μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή. Αν χρειαστεί αραίωση, προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο.

Βήμα 4

Στεγνώνουμε πολυ καλά τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο με χαρτί κουζίνας. Φροντίζουμε να ξύσουμε την επιφάνειά του με μαχαίρι για να αφαιρέσουμε τυχόν λέπια. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχει ζεσταθεί αρκετά.

Βήμα 5

Αλευρώνουμε ένα ένα τα κομμάτια μπακαλιάρου. Βουτάμε τον μπακαλιάρο στο κουρκούτι και από τις δυο πλευρές. Βάζουμε τον μπακαλιάρο στο λάδι και το αφήνουμε να τηγανιστεί. Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές.

Βήμα 6

Όταν σχηματίσει τραγανή κρούστα και από τις δυο πλευρές, το μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα λάδια.Σερβίρετε με σκορδαλιά και λίγο λεμόνι.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 4