Νηστίσιμες Συνταγές, Οι Δικές σας Συνταγές

Νηστίσιμη Χαλβαδόπιτα

Νηστίσιμη Χαλβαδόπιτα

H Νηστίσιμη Χαλβαδόπιτα είναι μια εκπληκτική νηστίσιμη συνταγή που θα σας εκπλήξει ευχάριστα! Χαλβαδόπιτα λοιπόν νηστίσιμη με φύλλο άκρως αρωματική με λίγα υλικά, πεντανόστιμη! Εμπνευσμένο από τον Στράτο Πέτρου!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 ολόκληρος χαλβάς

Ταχίνι

Μέλι

Κανέλα

Αλεσμένα αμύγδαλα

Χυμό λεμονιού

Χωριάτικο φύλλο (ολικής ή κανονικό)

Ελαιόλαδο

Σουσάμι

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την γέμιση για την Χαλβαδόπιτα. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τον χαλβά σε μικρά κομματάκια.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι, την κανέλλα, τα αλεσμένα αμύγδαλα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε σε μια πηχτή γέμιση.

Βήμα 3

Παίρνουμε το χωριάτικο φύλλο ολικής (προαιρετικά ολικής, μπορείτε να βάλετε και κανονικό, απλά το ολικής δίνει πιο ωραία γεύση). Η συσκευασία έχει 6 φύλλα. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ή οποιοδήποτε άλλο ταψάκι θέλετε με ελαιόλαδο.

Βήμα 4

Προσθέτουμε το πρώτο φύλλο και το λαδώνουμε και αυτό με ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια και στα πλαϊνά και στη συνέχεια επάνω βάζουμε και το δεύτερο φύλλο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και στο δεύτερο φύλλο, μόλις το λαδώσουμε και αυτό προσθέτουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού.

Βήμα 5

Στη συνέχεια καλύπτουμε τη γέμιση με άλλα 2 φύλλα που τα λαδώνουμε ξεχωριστά και αυτά όπως τα πρώτα. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη γέμιση και απλώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού. Τέλος, καλύπτουμε την πίτα μας με τα 2 τελευταία φύλλα, λαδώνοντας τα ξεχωριστά. Γυρνάμε σε ρολό τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα και τα λαδώνουμε επίσης και αυτά.

Βήμα 6

Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της Χαλβαδόπιτας με σουσάμι και στη συνέχεια χαράζουμε ελαφρά την Χαλβαδόπιτά μας σε κομμάτια. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ο C στον αέρα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Για ντεκόρ, μπορείτε να πασπαλίσετε περιμετρικά με ζάχαρη άχνη.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 50 λεπτά

Μερίδες: μια πίτα

Δείτε όλο το βίντεο παρασκευής απευθείας εδώ:

Bake iT

Adelis