Καρυκεύματα

Ντεμεράρα

Ντεμεράρα

Η ζάχαρη Ντεμεράρα είναι μια ακατέργαστη, κρυστάλλινη καφε ζάχαρη, που προέρχεται από το ζαχαροκάλαμο και όχι απο τα ζαχαρότευτλα. Το όνομά της το πηρε από την αποικία στη Γουιάνα, η οποία ξεκίνησε την παραγωγή και την πώληση της ζάχαρης σε μεγάλες ποσότητες.

Η περισσότερη σήμερα,προέρχεται από τον Μαυρίκιο. Είναι μια ποικιλία από ανεπεξέργαστους, κόκκους καφέ ζάχαρης που παρασκευάζεται από εκχύλισμα ζαχαροκάλαμου.

Περιέχει περίπου 2% μελάσα.

Αυτή η ζάχαρη έχει μια πλούσια γεύση μελάσας, προσθέτει υφή και μια κρεμώδη γλυκύτητα στο ψωμί με μπανάνα-καρύδα, στα εσπεριδοειδή, στα κέικ, και σε αλλα γλυκισματα.

Είναι φυσικά ιδανικη για να γλυκανετε τέλεια το τσαι και τον καφέ σας. Λόγω της ανευ χημικής επεξεργασίας καθαρισμου, διατηρεί την φυσική γευση της μελάσας και το αρωμα του ζαχαροκάλαμου.

Πηγή: bio2go

Ντεμεράρα

Ανοικτή χρυσαφί καφετιά ζάχαρη από τον Μαυρίκιο από χυμό ζαχαροκάλαμου. Ο χυμός θερμαίνεται για να εξατμιστεί το νερό και να κρυσταλλοποιηθεί, εν συνεχεία με φυγοκέντρηση απομακρύνονται ακαθαρσίες και στεγνώνει η ζάχαρη. Το όνομά της προέρχεται από την αποικία Ντεμεράρα στη Γουϊάνα, όπου παρασκευαζόταν αρχικά.

Πηγή: Wikipedia