Υγεία & Ομορφιά

Οι 10 πιο επικίνδυνες τροφές στον κόσμο!

Οι 10 πιο επικίνδυνες τροφές στον κόσμο!

Όταν μιλάμε για τις πιο επικίνδυνες τροφές στον κόσμο, πιθανότατα σκέφτεστε εξωτικές λιχουδιές που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα έρθουν ποτέ σε επαφή. Παρ’ όλα αυτά, μερικά από τα χειρότερα τρόφιμα είναι πιθανώς ήδη στο ψυγείο ή στο ντουλάπι σας!

Από τα πιο δηλητηριώδη προϊόντα μέχρι τα υποτιθέμενα “υγιεινά” πιάτα, σας παρουσιάζουμε τις 12 πιο επικίνδυνες τροφές στον κόσμο! Η έρευνα διεξήχθη με τη βοήθεια του Δρ. Keith Kantor, διατροφολόγο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του διατροφικού προγράμματος μετριασμού του εθισμού και κατανάλωσης.

1. Κουκούτσια κερασιού

κεράσια

Ακούγεται πραγματικά απίστευτο… Ωστόσο, τα κουκούτσια κερασιού μπορεί να είναι δηλητηριώδη! Όταν καταναλώνετε κεράσια λοιπόν, μην μασάτε τα κουκούτσια για πολύ ώρα! Και εννοείται, μην τα καταπίνετε!

“Φτύστε τα κουκούτσια κερασιού, επειδή περιέχουν την δηλητηριώδη ένωση κυανιούχου υδρογόνου”, δήλωσε ο Δρ. Kantor.

Αυτό ισχύει και για άλλα φρούτα όπως ροδάκινα, δαμάσκηνα και βερίκοκα. Φυσικά, θα πρέπει να καταναλώσετε μια πολύ μεγάλη ποσότητα για να γίνει θανατηφόρα, αλλά καλό είναι να προσέχετε. Το όριο για έναν άνθρωπο 70 κιλών είναι 703 χιλιοστόγραμμα κυανιούχου υδρογόνου την ημέρα, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας.

2. Φούγκου

Φούγκου

Υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για τον οποίο το φούγκου (ή αλλιώς pufferfish) απαγορεύεται στις Ηνωμένες Πολιτείες: είναι ένα από τα πιο δηλητηριώδη τρόφιμα στον κόσμο! Αν δεν μαγειρευτεί ακριβώς σωστά, το ψάρι puffer είναι 1.200 φορές πιο θανατηφόρο από το κυάνιο! Που σημαίνει πως τα κουκούτσια κερασιών… ήταν το απόλυτο τίποτα μπροστά του! Αποφύγετε την κατανάλωσή του! Στις ΗΠΑ είναι απαγορευμένο!

3. Casu Marzu

Casu Marzu

Το Casu Marzu, ένα τυρί που έχει υποστεί ζύμωση από σκουλήκια! Και δεν είναι όσους έχουν προβλήματα καρδιάς ή στομαχιού. Είναι ένα παραδοσιακό τυρί της Σαρδηνίας που ζυμώνεται επιπλέον από ζωντανά σκουλήκια που αποσυνθέτουν εν μέρει το τυρί. Ακόμα ένα προϊόν που η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει απαγορεύσει. Έχει απαγορευτεί για λόγους υγιεινής.

4. Βλαστάρια αλφάλφα

Βλαστάρια αλφάλφα

Οι υγρές συνθήκες που απαιτούνται για να αναπτυχθούν τα βλαστάρια αλφάλφα είναι επίσης τέλειες για να αναπτυχθούν και μικρόβια! Τα ακατέργαστα βλαστάρια οποιουδήποτε είδους είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τους ηλικιωμένους, τις έγκυες γυναίκες και τα μικρά παιδιά. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες υπήρξαν 30 ξεχωριστές εστίες τροφιμογενών ασθενειών που σχετίζονται με την κατανάλωση βλαστών, συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλας και του Ε.coli, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ.

5. Χταπόδι Sannakji

Sannakji

Το Sannakji είναι ένα ακατέργαστο πιάτο (ωμό χταπόδι) που προορίζεται να καταναλωθεί ενώ είναι ακόμα… ζωντανό! Ο κίνδυνος εδώ είναι ότι, ενώ το χταπόδι είναι ήδη νεκρό, η νευρική δραστηριότητα των πλοκαμιών του επιτρέπει να εξακολουθεί να κινείται! Πράγμα που σημαίνει ότι οι βεντούζες τους θα μπορούσαν να προσκολληθούν στο λαιμό σας καθώς καταπίνετε! Σύμφωνα με το Food & Wine, έξι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο από πνιγμό σε αυτό. Αν σκοπεύετε να το καταναλώσετε, η σωστή μέθοδος είναι να το κόψετε σε πολύ πολύ μικρά κομμάτια και να προσέχετε κατά την κατάποση!

6. Οστρακοειδή

Οστρακοειδή

Τα άψητα οστρακοειδή μπορεί πραγματικά να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία σας!

“Τα μη μαγειρεμένα ή ακατέργαστα οστρακοειδή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα επειδή μπορούν να απορροφήσουν μικρόβια/ επιβλαβή βακτήρια από τη θάλασσα”, δήλωσε ο Δρ Kantor. “Θα πρέπει πάντα να μαγειρεύονται. Προσέξτε ιδιαίτερα τα ακατέργαστα στρείδια.”

Επιπλέον, τα οστρακοειδή είναι η πιο κοινή και μία από τις πιο θανατηφόρες τροφικές αλλεργίες, οπότε απαιτείται επιπλέον προσοχή!

7. Μη παστεριωμένο τυρί

τυρι

Το μη παστεριωμένο τυρί είναι ακόμα ένα προϊόν που έχει απαγορευτεί στις ΗΠΑ. Γιατί; Επειδή είναι κατασκευασμένο από μη παστεριωμένο, “ακατέργαστο” γάλα, το οποίο μπορεί να περιέχει κάθε είδους επιβλαβή παθογόνα και βακτήρια που μπορούν να διαδώσουν επικίνδυνες τροφιμογενείς ασθένειες. Και τα εισαγόμενα τυριά νωπού γάλακτος πλέον απαγορεύονται. Πολύ σύντομα, μπορεί να είναι αδύνατο να αγοράσετε μη παστεριωμένο τυρί οπουδήποτε.

8. Πράσινες πατάτες

Πράσινες πατάτες

Περιμένετε μέχρι να ωριμάσουν αρκετά οι πατάτες σας! Ο ισχυρισμός ότι οι “πράσινες” πατάτες είναι δηλητηριώδεις έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης εδώ και αρκετό καιρό. Είναι γνωστό, ωστόσο, ότι οι πράσινοι κόνδυλοι ή τα νέα λάχανα του φυτού πατάτας περιέχουν την επικίνδυνη τοξίνη γνωστή ως σολανίνη. Και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ασθένεια εάν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες, σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των Ηνωμένων Πολιτειών.

9. Άκι

Άκι

Τα άγουρα φρούτα Άκιμπορούν να προκαλέσουν εμετό — ή ακόμα και θάνατο — αφού καταναλωθούν. Είναι ένα δημοφιλές φρούτο της Τζαμάικας που επίσης είναι απαγορευμένο στις ΗΠΑ. επειδή είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Όταν ο καρπός γίνει κόκκινος, είναι ώριμος. Αλλά όταν είναι κίτρινο, είναι γεμάτο με τοξικά στοιχεία! Τα οποία, όταν καταναλώνονται, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έμετο, υπογλυκαιμία ή ακόμα και θάνατο. Οι μαύροι σπόροι από την άλλη πλευρά είναι πάντα δηλητηριώδεις!

10. Τα πράσινα αμύγδαλα ή τα κάσιους

Τα πράσινα αμύγδαλα ή τα κάσιους

Ποτέ μην τρώτε ωμά αμύγδαλα! “Τα ωμά αμύγδαλα στην ακατέργαστη μορφή τους είναι γεμάτα κυάνιο”, δήλωσε ο Keith Kantor. “Πρέπει να περάσουν από μια πλήρη θερμική επεξεργασία για να αφαιρέσουν τις τοξίνες.” Ευτυχώς, αυτό σημαίνει ότι η συσκευασία από αμύγδαλα ή κάσιους που αγοράζετε στο κατάστημα είναι ασφαλής. Θα πρέπει να καταναλώσετε πολύ μεγάλες ποσότητες για να δηλητηριαστείτε, σύμφωνα με το CDC.


ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΤΡΩΩ ΤΙΣ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ;