Ελληνική Κουζίνα

Πίτα γαλοπούλας με κάρυ και μήλο

Πίτα γαλοπούλας με κάρυ και μήλο

Δείτε αυτή την εκπληκτική συνταγή για πίτα γαλοπούλας με κάρυ και μήλο που θα σας ξετρελάνει! Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λευκό κρασί στη θέση του λεμονιού, κρέμα γάλακτος αντί για γιαούρτι και κοτόπουλο στη θέση της γαλοπούλας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
½ κιλό ψημένη γαλοπούλα, κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ, ή περισσότερο για γεύση
1 μεσαίο μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
3 στρογγυλές πίτες
½ φλιτζάνι απλό γιαούρτι

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το χυμό λεμονιού. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε τη γαλοπούλα, καρυκεύουμε με σκόνη κάρυ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ζεσταθεί, για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 2
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε με τις φέτες μήλου. Γεμίζουμε τις πίτες με το μείγμα. Περιχύστε με γιαούρτι για να σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *