Ελληνική Κουζίνα

Πίτα γεμιστή

Πίτα γεμιστή

Πίτα γεμιστή με λουκάνικο, κρεμμύδι, ελληνικές ελιές, άγρια μανιτάρια, φύλλα σπανακιού και φέτα! Αυτή η ελληνική συνταγή για γεμιστές πίτες συνοδεύεται άψογα με μείγμα γιαούρτι-λεμόνι! Εύκολη και γρήγορη συνταγή αν δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε

½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι

1 λεμόνι, χυμός

120 γραμμάρια λουκάνικο χοιρινό

1 μικρό κρεμμύδι, τεμαχισμένο σε κύβους

⅓ φλιτζάνι ελληνικές ελιές, κομένες σε ροδέλες

¾ φλιτζάνι άγρια μανιτάρια, ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα σπανακιού (baby), συσκευασμένα

6 μεγάλα αυγά αυγά, χτυπημένα

⅔ φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη

2 πίτες, κομένες και ανοιγμένες στη μέση

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Σε μικρό μπολ, ανακατεύουμε μαζί το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού. Αφού χτυπήσουμε αρκετά να να απλωθεί παντού ο χυμός λεμονιού, το αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά, μαγειρεύετε το λουκάνικο, ανακατεύοντας συχνά, για 2 λεπτά. Προσθέστε το κρεμμύδι, τις ελιές και τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για 4 λεπτά ακόμη.

Βήμα 3

Προσθέστε φύλλα σπανακιού και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθούν και το λουκάνικο να μαγειρευτεί πλήρως, περίπου 1 έως 3 λεπτά. Προσθέστε τα αυγά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ψηθεί όσο επιθυμείτε. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε σε φέτα.

Βήμα 4

Γεμίζουμε κάθε πίτα με το μείγμα φέτας-αυγού. Σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντάς το με το μείγμα γιαουρτιού-λεμονιού.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 4

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

381,7 θερμίδες, πρωτεΐνες 21 g, υδατάνθρακες 23,4 g, λίπος 23,4 g, χοληστερόλη 317,3 mg, νάτριο 895,8 mg.

Αν σας άρεσε αυτή η ελληνική συνταγή, δείτε επίσης και τη συνταγή για κοτοσουβλάκια!