Vegan Κουζίνα

Παναρισμένες τόφου κοτομπουκιές

Παναρισμένες τόφου κοτομπουκιές

Αυτές οι παναρισμένες τόφου κοτομπουκιές είναι το τέλειο vegan πιάτο! Η γεύση τους είναι καλύτερη ακόμα και από κανονικές κοτομπουκιές, ενώ η παρασκευή τους πάρα πολύ εύκολη! Καλή σας όρεξη!

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 συσκευασία τόφου, σκληρό, στραγγισμένο και κατεψυγμένο

¼ φλιτζάνι γάλα καρύδας

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σκόρδου

½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

¾ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Αποψύξτε το τόφου, από 8 ώρες έως μια νύχτα πριν. Τοποθετήστε σε ένα σουρωτήρι με ένα βάρος στην κορυφή για να συμπιέσετε την υγρασία.

Βήμα 2

Τοποθετήστε το τόφου σε μια επίπεδη επιφάνεια εργασίας και κόψτε σε περίπου 16 “κοτομπουκιές.”

Βήμα 3

Ανακατέψτε το γάλα, τη μουστάρδα, το αλάτι σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού και το πιπέρι μαζί σε ένα μπολ. Ρίξτε τη τριμμένη φρυγανιά σε ξεχωριστό μπολ. Βυθίστε κάθε κοτομπουκιά στο μείγμα γάλακτος και μετά βουτήξτε τα στη τριμμένη φρυγανιά.

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε τις κοτομπουκιές. Μαγειρέψτε, γυρίζοντας τα, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 7 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 4