Ελληνική Κουζίνα

Παραδοσιακά τηγανητά κολοκυθάκια

Παραδοσιακά τηγανητά κολοκυθάκια

Μία εξαιρετική ελληνική συνταγή για τηγανητά κολοκυθάκια! Τα τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια είναι τόσο νόστιμα και τόσο δημοφιλή, ιδίως στις ταβέρνες, ώστε πολλές φορές συναγωνίζονται ακόμα και τις τηγανητές πατάτες.

Ακόμα κι εγώ που λατρεύω τις τηγανητές πατάτες, υπάρχουν φορές που παραγγέλνω μόνο τηγανητά κολοκυθάκια, ιδίως όταν θέλω να περιορίσω τον αριθμό των τηγανητών ορεκτικών στο τραπέζι.

Υπάρχουν αρκετές συνταγές για τηγανητά κολοκυθάκια, αλλά τούτη εδώ, εκτός από το ότι είναι πάρα πολύ εύκολη, θα σας δώσει και τα πιο τραγανά κολοκυθάκια που φάγατε ποτέ.

Το μυστικό για να γίνουν πολύ τραγανά τα κολοκυθάκια σας είναι στην προετοιμασία τους. Δεν θα χρειαστεί να φτιάξετε χυλό για να τα βουτήξετε – κάτι που κατ’ εμένα κάνει τη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη – αλλά το μόνο που θα κάνετε είναι τα αλευρώσετε καλά και αμέσως πριν τα ρίξετε στο τηγάνι να τα βουτήξετε στιγμιαία σε ένα μπολ με νερό.

Το νερό ενώνεται με το αλεύρι και σχηματίζει ένα στρώμα σαν χυλό, το οποίο όταν τηγανιστεί, γίνεται απίστευτα τραγανό. Προσοσχή μόνο, χρησιμοποιείστε μία βαθιά κατσαρόλα ή τηγάνι, γιατί το λάδι θα πιτσιλίσει λίγο.

Κόψτε τα αρκετά λεπτά. Αν οι φέτες από τα κολοκυθάκια είναι παχουλές, τα κολοκυθάκια σας δεν θα γίνουν ποτέ αρκετά τραγανά. Χρησιμοποιήστε το ειδικό μαντολίνο κουζίνας, ένα αποφλοιωτή λαχανικών, ή ένα κοφτερό μαχαίρι.

Αλατίστε τα καλά. Το αλάτι θα δώσει γεύση αλλά και θα τραβήξει αρκετή από την υγρασία που έχουν στο εσωτερικό τους. Όσο περισσότερη υγρασία τραβήξει, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν τα κολοκυθάκια σας.

Στραγγίξτε τα καλά και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας

Τα τηγανητά κολοκυθάκια μπορείτε να τα σερβίρετε σκέτα με λίγο κρασί ή ούζο ή να τα συνοδέψετε με ένα εύκολο και δροσερό ντιπ γιαουρτιού. Ανακατέψτε λίγο στραγγιστό γιαούρτι με μία πρέζα αλάτι και ψιλοκομμένο άνιθο, και οι καλεσμένοι σας θα ενθουσιαστούν!


Πηγή: thehungrybites.com