Ιαπωνική Κουζίνα

Παραδοσιακή Ιαπωνική συνταγή για βοδινό κρέας Gyudon

Ιαπωνική συνταγή για βοδινό κρέας Gyudon

Δοκιμάστε αυτή τη ιαπωνική συνταγή για ένα κοινό και γρήγορο πιάτο, όπου το βοδινό κρέας και τα καραμελωμένα κρεμμύδια σερβίρονται πάνω από ρύζι. Ιδανικό όταν είναι ζεστό, κρύο ή ακόμα και σε θερμοκρασία δωματίου. Καλό για σχολικά γεύματα τις ζεστές μέρες.

Υλικά που θα χρειασθείτε:

1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
½ φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα μιριν φουμι
1 κουταλιά της σούπας σάκε
½ κιλό μοσχαρίσια μπριζόλα ribeye, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι (προαιρετικά)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες (Προαιρετικά)
2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ τουρσί (beni shoga) για γεύση (προαιρετικά)
1 φύλλο αποξηραμένα φύκια νόρι, κομμένα σε λωρίδες (Προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1
Κόψτε το κρεμμύδι στη μέση και πετάξτε το κεντρικό μέρος του. Κόβουμε τα μισά σε λεπτές φέτες.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή. Προσθέστε νερό, σάλτσα σόγιας, καστανή ζάχαρη, τη σάλτσα μιριν και σάκε και σιγοβράστε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, για περίπου 3 λεπτά.

Βήμα 3
Ανακατέψτε το βοδινό κρέας στο τηγάνι σκεπασμένο, μέχρι να ψηθεί , για 3 έως 5 λεπτά. Μοιράζουμε σε μπολ σερβιρίσματος και γαρνίρουμε με σουσάμι, φρέσκα κρεμμυδάκια, τζίντζερ και λωρίδες φυκιών.

Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε, εάν προτιμάτε, να αντικαταστήσετε το σάκε με κρασί.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *