Φιλιππινέζικη Κουζίνα

Παραδοσιακή Φιλιππινέζικη Λούμπια

Παραδοσιακή Φιλιππινέζικη Λούμπια

Σας παρουσιάζουμε αυτή την φιλιππινέζικη συνταγή για να ετοιμάσετε την παραδοσιακή Φιλιππινέζικη λούμπια. Μια ασιατική εκδοχή των αυγών. Μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό ή ως ορεκτικό. Απολαύστε τη!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κιλό χοιρινό κιμά
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι τριμμένα καρότα
½ φλιτζάνι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι λάχανο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
30 περιτυλίγματα λούμπια
2 φλιτζάνια φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι. Ρίξτε τον χοιρινό κιμά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μην φαίνεται ροζ. Βγάζουμε τον κιμά από το τηγάνι και τον αφήνουμε στην άκρη. Στραγγίστε το λίπος από το τηγάνι, αφήνοντας μια λεπτή επικάλυψη. Ρίξτε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ίδιο τηγάνι για 2 λεπτά. Προσθέστε το μαγειρεμένο χοιρινό, τα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το λάχανο. Καρυκεύουμε με πιπέρι, αλάτι, σκόνη σκόρδου και σάλτσα σόγιας. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει αρκετά.

Βήμα 2
Τοποθετήστε τρεις γεμάτες κουταλιές της σούπας από τη γέμιση διαγώνια κοντά σε μια γωνία κάθε περιτυλίγματος, αφήνοντας χώρο 3,5-4 εκατοστά και στα δύο άκρα. Διπλώστε το πλάι κατά μήκος της γέμισης πάνω από τη γέμιση, πιέστε και στις δύο άκρες και τυλίξτε σε ρολό τακτοποιημένα. Κρατήστε το ρολό σφιχτό καθώς συναρμολογείτε. Βρέξτε την άλλη πλευρά του περιτυλίγματος με νερό για να σφραγιστεί η άκρη. Καλύψτε τα ρολά με πλαστική μεμβράνη για να συγκρατήσετε την υγρασία.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε λάδι και ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Βάλτε 3 ή 4 λούμπια μέσα στο λάδι. Τηγανίζουμε τα ρολά για 1 με 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *