Ένα ακόμη εξαιρετικό ελληνικό πιάτο είναι η σαλάτα κινόα! Πεντανόστιμη αλλά και υγιεινή, με πολύ λίγες θερμίδες! Προσθέστε όση φέτα και ελιές θέλετε, ανάλογα με τα γούστα σας. Μια εξαιρετική σαλάτα για να την προσφέρετε στους καλεσμένους σας.
Υλικά που θα χρειαστείτε
3 ½ φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
2 φλιτζάνια κινόα
1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
¾ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
½ φλιτζάνι ελιές καλαμάτας, κομμένα σε ροδέλες
½ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 ουγκιές ψιλοκομμένη φέτα, ή περισσότερο για γεύση
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξύδι (κόκκινου κρασιού)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 λεμόνι, μισό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Βράστε το ζωμό κοτόπουλου και το κινόα σε μια κατσαρόλα. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλά, καλύψτε και σιγοβράστε έως ότου το κινόα μαλακώσει και απορροφηθεί το νερό. Μαγειρέψτε για 15 έως 20 λεπτά. Μεταφέρετε το κινόα σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το να κρυώσει, για περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 2
Ανακατέψτε τα ντοματίνια, τον μαϊντανό, τις ελιές Καλαμάτας, το κρεμμύδι, τη φέτα, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το σκόρδο στο κινόα. Πιέστε το λεμόνι πάνω από τη σαλάτα κινόα για να προσθέσετε αρκετούς χυμούς. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε τη σαλάτα για να απλωθούν παντού τα υλικά. Ψύξτε στο ψυγείο, για 1 έως 4 ώρες.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 15 λεπτά
Μερίδες: 10
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
227,1 θερμίδες, πρωτεΐνες 7,4 g, υδατάνθρακες 25,8 g, λίπος 10,6 g, χοληστερόλη 12,2 mg, νάτριο 665,7 mg.
Αν σας άρεσε αυτή η ελληνική συνταγή, δείτε επίσης και τη συνταγή για σαλάτα ζυμαρικών!