Vegan Κουζίνα

Το απόλυτο τόφου πρωινό

Το απόλυτο τόφου πρωινό

Αυτό το τόφου πρωινό αποτελείται από Tofu scrambles, ακριβώς όπως τα αυγά! Προσθέτοντας μερικά μπαχαρικά, ακόμη και οι μη vegans θα παρατηρήσουν τη διαφορά στην απίστευτη γεύση του! Προσπαθήστε να προσθέσετε toppings βάσει της προτίμησής σας. Αυτό το πιάτο είναι άριστο για οικογενειακά τραπέζια.

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 συσκευασία τόφου, σκληρό, στραγγισμένο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 πρέζα μαύρο πιπέρι για γεύση

1 ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

1 ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

½ κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

2 πιπεριές jalapeno, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες

1 ½ κουταλάκια του γλυκού κύμινο

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κονσέρνα ανάλατα μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

1 ½ φλιτζάνια μαγειρεμένες καστανές πατάτες

1 αβοκάντο – ξεφλουδισμένο, κουλουριασμένο και κομμένο σε φέτες

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο

1 κουταλάκι του γλυκού καυτή σάλτσα

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέστε 2 κουταλιές λάδι. Σπάστε το tofu πέρα ​​από το τηγάνι σε κομμάτια, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια μαγειρεύετε, ανακατεύοντας με λεπτή μεταλλική σπάτουλα, έως ότου μαγειρευτεί το υγρό και καφέ τόφου, περίπου 10 λεπτά. (Εάν παρατηρήσετε συγκέντρωση υγρών στο ταψί, αυξήστε τη θερμότητα για να εξατμίσετε το νερό.) Φροντίστε να μπείτε κάτω από το tofu όταν ανακατεύετε, ξύνοντας το κάτω μέρος του τηγανιού όπου βρίσκεται το καλό, τραγανό υλικό και αποτρέψτε το να κολλήσει.

Βήμα 2

Προσθέστε σκόνη κρεμμυδιού και σκόρδου, κουρκούμη, χυμό και υπόλοιπο κουταλιά της σούπας λάδι και ρίξτε το στο παλτό. Μαγειρέψτε 5 λεπτά ακόμη.

Βήμα 3

Προθερμάνετε μια βαθιά κατσαρόλα με σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε λάδι. Μαγειρέψτε το κρεμμύδι και το jalapenos με μια πρέζα αλάτι, ανακατεύοντας, μέχρι να είναι ημιδιαφανές, περίπου 5 λεπτά, Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε.  Ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να μυρίζει, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τις ντομάτες, το κύμινο και το υπόλοιπο αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, έως ότου οι ντομάτες έχουν πολτοποιηθεί πλήρως, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε χυμό κόλιαντρου και λεμονιού. Αφήστε το κόλιαντρο να μαραθεί. Προσθέστε φασόλια και θερμάνετε, ανακατεύοντας περιστασιακά, περίπου 2 λεπτά. Γευτείτε το αλάτι και τα καρυκεύματα για να διαπιστώσετε πως είναι έτοιμο.

Βήμα 4

Λιώστε τις πατάτες σε κάθε μπολ, μαζί με μια κουταλιά φασολιών και μια κουταλιά scramble. Γεμίστε με αβοκάντο, μια δόση φρέσκου χυμού λεμονιού και ένα πασπαλισμένο κόλιαντρο. Σερβίρετε με ζεστή σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 30 λεπτά

Μερίδες: 3